Home Noord-Holland Hilversum Verkeerscontroles in de regio’s Utrecht en Gooi en Vechtstreek

Verkeerscontroles in de regio’s Utrecht en Gooi en Vechtstreek

Woensdagochtend  hielden medewerkers van de Verkeerspolitie eenheid Midden Nederland een gezamenlijke verkeerscontrole op de wegen in het gebied. Bijna 24.000 bestuurders werden gecontroleerd en 1593 bestuurders bleken in overtreding. Tussen 04.00 uur en 11.00 uur controleerden de politie, middels radarvoertuigen, op snelheid op de volgende locaties:

Kamerik, N212 met 332 overtreders, hoogst gemeten snelheid 122km/h; Montfoort, N204 met 190 overtreders en hoogst gemeten snelheid 126km/h; IJsselstein, N210 met 156 overtreders en hoogst gemeten snelheid 124km/h; Vinkeveen, N201 met 193 overtreders en hoogst gemeten snelheid 120km/h; Kortenhoef, Vreelandseweg met 281 overtreders en hoogst gemeten snelheid 138km/h (dit rijbewijs werd ingevorderd); Hilversum, Naarderweg met 153 overtreders en hoogst gemeten snelheid 126km/h; Naarden, Amersfoortsestraatweg met 248 overtreders hoogst gemeten snelheid 81 km/h (in 50 km/h zone).

Daarnaast werd op dezelfde wegen door video-verkeerssurveillances en de verkeershandhavingsteams ook gecontroleerd op snelheid en algemene verkeersgedragingen. Zo constateerden agenten onder andere overtredingen voor niet handsfree bellen (14), snelheid (7), inhalen over doorgetrokken streep (8), door rood licht rijden (3) en gladde banden (2).

Van twee personen werd in verband met te hard rijden het rijbewijs ingevorderd (138 km/h op de Vreelandseweg in Kortenhoef en van een scooterbestuurder die te hard reed buiten de bebouwde kom). Er is eenmaal voor onveilig rijgedrag een educatieve maatregel gedrag opgemaakt.

Laad meer Hilversum

Geef een reactie

Bekijk ook

Amersfoort – Gezocht – Moorden Mohammed Alarasi (22) en Samir Jabli (38)

[UPDATE: De politie heeft dinsdagochtend 13 februari een 44-jarige verdachte aangehouden i…