Home Sport UNA/Brinvast pakt tweede periodetitel tegen Dongen

UNA/Brinvast pakt tweede periodetitel tegen Dongen

Door de 3-1 overwinning op Dongen heeft UNA/Brinvast de tweede periodetitel opgeëist. De eerste beloning voor een gigantische reeks van goede prestaties. Voor alles wat Geelzwart is, is dit de eerste prijs, maar ook alles wat Geelzwart is gaat voor de hoofdprijs: het kampioenschap in Hoofdklasse B. Voorlopig ligt het team van Jurgen Dirkx prima op koers om die titel te pakken.

Net als in de heenwedstrijd in Dongen bleek de tegenstander een moeilijk te bestrijden opponent. Vooral Fatih Kamaci demonstreerde zijn klasse. Aanvankelijk moesten de Zeelstenaren na zeven minuten toch wel even slikken, toen Robbert Mutzers op de geheel vrijstaande Remon Koenen passte en doelman Rick van den Oever was kansloos: 0-1. Daarna kwam UNA/Brinvast steeds beter in haar spel en vooral de smaakmaker van de Sportlaan, Torino Hunte, zorgde voor het nodige amusement aan de linkerkant. Dat deed hij op de voetbalschoenen van Jurgen Locadia van PSV. Voor aanvang van de partij bleken de schoenen van Torino mankementen te vertonen, dus nam hij contact op met Locadia en die was zo vriendelijk om meteen voor nieuw schoeisel te zorgen. Hij kwam ze persoonlijk afleveren. Grote klasse!

Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg de ploeg van Jurgen Dirkx steeds meer mogelijkheden, terwijl Dongen het accent steeds vaker op de verdediging gooide. Een voorzet van Torino Hunte werd door Erwin Isbouts tegen de lat gekopt, maar na een half uur was Isbouts wel trefzeker: 1-1. In de tweede helft hadden de Zeelstenaren niet te klagen over het aantal fraaie scoringskansen, doch doelman Timen Beijes hield zijn ploeg overeind. Zo wist hij twee pogingen van Jelle Schijvenaars en eentje van Brian Boogers onschadelijk te maken.

De 1-1 bleef lang op het scorebord staan en UNA/ Brinvast was er nog lang niet zeker van dat er weer drie punten genoteerd konden worden, want Dongen bleek wederom een taaie tegenstander te zijn. Toch werd het 2-1. In de 82 e minuut zette Torino Hunte voor en Jelle Schijvenaars kopte laag en fraai binnen. Nog steeds was de buit niet binnen, want net als eerder dit seizoen in Dongen hadden de gasten in blessuretijd de gelijkmaker kunnen scoren. Deze keer lukte dat niet en was het UNA/Brinvast dat in de toegevoegde tijd de 3-1 einduitslag noteerde: Jelle Schijvenaars bediende Steven Barten op maat en keeper Beijes was verslagen.