Home Gelderland Achterhoek Slechte week voor de Graafschap na puntverlies tegen Jong AZ en GA Eagles

Slechte week voor de Graafschap na puntverlies tegen Jong AZ en GA Eagles

Afgelopen week had de Graafschap een slechte week; het eerste verlies dit seizoen was een feit in het schemerlicht op een bij-veldje in Alkmaar. Vervolgens waren er de Go Ahead Eagles op bezoek in Doetinchem; daar moest dus tegen gewonnen worden om koploper Cambuur in het vizier te houden. Ook dit werd een deceptie…., op de Vijverberg werd het 1-1 en meer zat er voor de Superboeren niet in.

De KNVB en de gemeente Doetinchem hadden beiden deze wedstrijd als risicowedstrijd ingeschat. De wedstrijden tussen de Graafschap en de Eagles ontaarde de laatste jaren regelmatig in ongeregeldheden in en om het veld. De KNVB stuurde top-arbiter Bas Nijhuis naar de Vijverberg en de burgemeester van Doetinchem had de wedstrijd op zondag laten zetten. De wedstrijd werd mannelijk gespeeld en Nijhuis liet, zoals verwacht, veel doorspelen. Als er vanaf de bank of op het veld verongelijkt werd gereageerd, riep hij (volgens mij) steevast “niet zeuren, door voetballen”. Daarmee haalde hij de angel uit de wedstrijd en wat dat betreft was er dus in het veld niets aan de hand. Misschien was er daarom te weinig gif en werd er geen ‘oorlog’ binnen de lijnen gemaakt. En hoewel de Eagles in de eerste helft beter waren, was de kwaliteit die beide ploegen bezigde van een bedenkelijk niveau. Beide keepers hadden het (net als de ruim 11.000 toeschouwers) koud van het niets doen. Alhoewel één supporter (of zoiets) in het uitvak klom boven op de hekken (waarom hielden de stewards hem niet tegen….?) en provoceerde de Graafschap-supporters op de Spinnekop. Het dieptepunt was dat ie z’n blote achterwerk toonde en daarmee zichzelf behoorlijk voor schut zette. De ruststand ondertussen heel logisch, de b(r)il-stand 0-0.

De tweede helft begon de Graafschap fel; o.a. met verre inworp van centrale verdediger van Huizen dicht bij het strafschop gebied van de Eagles richting die andere lange centrale verdediger van de Pavert, een afgeslagen aanval daarmee en een messcherpe counter…. Olijve die uitverdedigde richting Verhulst…. deze bedacht zich geen moment en in de loop schoot hij met een droge knal vanaf ca. 30 meter de bal links onder in de touwen langs een verbijsterde Jurjus: 0-1. Gelukkig gebeurde dit aan het begin van de tweede helft, dus tijd genoeg om het recht te trekken. Trainer Snoei wisselde logisch en de verdedigende middenvelder Olijve werd vervangen door een aanvallende middenvelder Nijland. Deze zorgde inderdaad voor extra impulsen, maar faalde in de afwerking. Nadat de overijverige Hamdaoui voorlangs schoot (weer eens 2 acties te veel), legde Seuntjens de bal panklaar voor Nijland in het strafschopgebied. Nijland schoot zacht/zwak in en en keeper Verhulst had geen probleem. Even later mocht Jurjus nog een uitgestrekt naar de hoek, na een schot van van der Venne en Nijland verprutste een vrije trap net buiten de 16. Gelukkig was daar nog Van Mieghem die zich liet vallen in diezelfde 16; Verhulst was iets te onstuimig en arbiter Nijhuis onverbiddelijk; penalty voor de Graafschap. Ralf Seuntjens wist hier wel raad mee en ramde de bal (in de 83e minuut) ongelofelijk hard in de touwen. Daarna was het de wedstrijd uitspelen, al was Jurjus in de slotminuut gelukkig goed bij de les, anders waren de Eagles alsnog met de winst naar Deventer gegaan… Eindstand een terechte 1-1 !!

Een matige wedstrijd weer van de Graafschap en in één week tijd 5 punten achterop de nummer één Cambuur geraakt. Da’s jammer…, ik ben benieuwd als Cambuur blessures of schorsingen krijgt, hoe het dan gaat en hoe breed de selectie van de Friezen is. Want dat gaat volgens mij bepalen wie er uiteindelijk kampioen gaat worden. Voorlopig zijn wij nog tweede, maar het is wel zaak dat we nu weer gaan winnen. Het devies voor Superboeren is heel simpel: D’RAN !

DE GRAAFSCHAP – GO AHEAD EAGLES: 1-1

Doelpuntenmakers: 0-1 Elmo Lieftink (48.), 1-1 Ralf Seuntjens (83. strafschop)

Arbiter: Bas Nijhuis | Toeschouwers: 11.123

Opstelling De Graafschap: Jurjus, Owusu, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima, Vet, Van den Boomen, Olijve (61. Nijland), Van Mieghem, Seuntjens © , Hamdaoui.

Opstelling Go Ahead Eagles: Verhulst, Mertens, Beukema, Veldmate © , Brito, Corboz, Van der Venne, Lieftink, Navrátil, Rabillard (89. Ngombo), Berden (81. Edqvist).

Gele kaart(en) De Graafschap: Tutuarima (90+3)

Gele kaart(en) Go Ahead Eagles: Verhulst (82), Veldmate (82)

Laad meer Achterhoek
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…