Home Gelderland Achterhoek Troostprijs voor de Graafschap en Telstar 2-2

Troostprijs voor de Graafschap en Telstar 2-2

Afgelopen vrijdag in Doetinchem won er niemand; de Graafschap niet, Telstar niet en ook het publiek niet, of misschien een klein beetje door het spektakel in de blessuretijd. De eindstand van 2-2 had voor iedereen een bijsmaak en niemand was er gelukkig mee…. (ik ook niet)

De eerste helft zou René van der Gijp een ‘zaadpartij’ hebben genoemd. Kraak nog smaak, vlees nog vis en zwaar onder de maat, zeker aan Doetinchemse zijde. Er werd in het begin nog een beetje aardig gespeeld met als hoogtepunt in de 5e minuut een counter via Hamdaoui. De oud-Telstar-speler legde de bal panklaar voor Helmer, maar deze raakte de bal volledig verkeerd en hielp daarmee een grote kans om zeep. Dat was het dan ook ongeveer aan Graafschap-zijde. Één groot foutenfestival met af en toe een uitval van Telstar met in de hoofdrol spits Kharchouch. Laatstgenoemde kopte een assist naar ploeggenoot Benamar en deze kopte de bal over de lijn (of niet). Volgens de assistent van scheidsrechter van den Kerkhof sloeg Jurjus de bal net achter de doellijn weg; 0-1 dus en dat was een domper. Als was het alleen al, omdat de Graafschap er niets tegenover kon zetten… Oja, van Huizen (ook oud Telstar) kopte de bal net voor rust zwak in.

De tweede helft begonnen de Superboeren met één andere speler, t.w. Stef Nijland die de plaats innam van de international van Aruba (Breinburg). Dat pakte goed uit, d.w.z. er kwam veel meer dreiging aan Graafschap-zijde o.l.v. Nijland dus. Hij bediende Uwusu , die in het zijnet schoot, een schot van Nijland zelf werd geblokt en even later krulde Nijland de bal over alles en in iedereen heen op de lat…. Daarna in de 67e minuut; Nijland nee, Hamdoui nee, Seuntjens dan vrij voor de keeper…. nee, zwak uitverdedigen van Telstar en vanaf de rechterzijde een mooie krul van verdediger Uwusu in de linker bovenhoek…. een dik verdiende 1-1. En nu d’rop en d’rover zou je denken met een beetje d’ran erbij, het publiek erachter ….. Niets was minder waar, alhoewel het publiek er wel achter ging staan viel de Graafschap weer terug in niveautje eerste helft. Er was nog één grote kans voor verdediger Tutuarima (oud-Telstar), die alleen op de keeper af de bal niet langs doelman van der Maaten kon krijgen. En daaristieweer; de gouden voetbalwet: als je zelf de kansen niet benut, dan doet je tegenstander dat wel…. nu ook weer dus. In de 91e minuut was het Reda Kharchouch die de 1-2 aantekende, volledig tegen de verhouding (van de tweede helft) in . Het Graafschap publiek morde en men liep intussen in grote getale naar de uitgang. Nog één keer de bal het strafschopgebied in…, keeper van der Maaten sprong net buiten doelgebied tegen van de Pavert en dacht een vrije trap te krijgen. Dat gebeurde dus niet en Seuntjens liet deze opgelegde kans niet onbenut 2-2 in de 93e minuut.

Telstar chagrijnig, want ze hadden de overwinning voor het oprapen en de Graafschap chagrijnig omdat ze wéér niet gewonnen hadden. Het publiek chagrijnig omdat de Superboeren te weinig hadden laten zien. Extra zuur, koploper Cambuur verloor tegen Jong-Ajax en we hadden dus 3 punten in kunnen lopen. Na 5 wedstrijden op rij niet gewonnen misschien geen crisis, maar wel zorgen. Geen echte afmaker in het team en in de breedte, qua aanvallers bijzonder matig blijkt dus. Als de Graafschap nog titelaspiraties heeft, of op z’n minst rechtstreeks wil promoveren, dan moet er in de winterstop wat bijkomen. Werk aan de winkel voor Peter Hofstede en (oud-Telstar) trainer Mike Snoei. Eerst aankomende vrijdag nog uit naar de concurrent voor de tweede promotieplek t.w. de palingboeren uit Volendam. Ik denk niet dat het nog een keer ‘vlees nog vis’ wordt….

Ik wens iedereen en al m’n lezers van deze column fijne feestdagen en een goed, gezond en sportief 2020! Tot dan.

DE GRAAFSCHAP – TELSTAR: 2-2

Doelpuntenmakers: 0-1 Benaissa Benamar (36.), 1-1 Leeroy Owusu (68.), 1-2 Reda Kharchouch (90+1.), 2-2 Ralf Seuntjens (90+3.)

Arbiter: Van den Kerkhof  Toeschouwers: 9.311

Opstelling De Graafschap: Jurjus, Owusu, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima, Helmer (76. Vet), Van den Boomen, Breinburg (46. Nijland), Van Mieghem, Seuntjens © en Hamdaoui.

Opstelling Telstar: Van der Maaten, Lynen, Benamar (75. El Yaakoubi), Korpershoek ©, Berenstein, Pattynama (75. Bronkhorst), Van Doorm, Gilmour, McGuane, Tavsan (86. Sno) en Kharchouch.

Gele kaart(en) De Graafschap: Van de Pavert (27.), Van Huizen (50.), Helmer (57.)

Gele kaart(en) Telstar: Kharchouch (47.), Benamar (67.), Van der Maaten (90+5.)

Laad meer Achterhoek
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…