Home Nederland Van Baal treedt terug als voorzitter bij politieacademie

Van Baal treedt terug als voorzitter bij politieacademie

De voorzitter van het College van Bestuur van de Politieacademie, hoofdcommissaris Van Baal heeft minister Opstelten verzocht zo spoedig mogelijk een opvolger voor hem aan te wijzen. De benoemingstermijn van de heer Van Baal eindigt op 1 september 2013 en de heer Van Baal heeft eerder al te kennen heeft gegeven geen tweede termijn te ambiëren.

Tegelijkertijd staat de Politieacademie voor grote en ingrijpende veranderingen, met name door de komst van de nationale politie. Minister Opstelten heeft daarom bewilligd in het  verzoek van de heer Van Baal om zo snel mogelijk een nieuwe voorzitter van het College van Bestuur te benoemen, vooruitlopend op 1 september. Minister Opstelten spreekt zijn waardering uit voor het werk dat de heer  Van Baal de afgelopen jaren heeft verricht voor de Politieacademie.

Minister Opstelten zal op korte termijn een reactie geven op het rapport dat de heer Vogelzang in opdracht van de Raad van Toezicht van de Politieacademie heeft opgesteld over de Veranderstrategie Politieacademie 2014 en over de zaken die binnen de academie stagneren. In die reactie zal de minister ingaan op alle adviezen van het rapport waaronder ook de adviezen ten aanzien van de bezetting van een nieuw college van bestuur en de organisatie en het functioneren van de academie als geheel.

Laad meer Nederland

Geef een reactie

Bekijk ook

Slechte week voor de Graafschap na puntverlies tegen Jong AZ en GA Eagles

Afgelopen week had de Graafschap een slechte week; het eerste verlies dit seizoen was een …