Home Gelderland Achterhoek Geen Sinterklaas dit jaar in Dordrecht; de Graafschap wint met 5-0!

Geen Sinterklaas dit jaar in Dordrecht; de Graafschap wint met 5-0!

Na de wedstrijd van afgelopen vrijdag van de Graafschap tegen Dordrecht, was het niet zo moeilijk enige beeldspraak te bedenken; Géén Sinterklaas dit jaar in Dordrecht, ze kunnen er geen pepernoot van, van het voetbal is geen chocola te maken en toen ze een cadeautje kregen, pakten ze het niet uit. In normale mensentaal; de Graafschap was völle better en had een gemakkelijke avond. Schapenkoppen worden de Dortenaren genoemd; makke schapen was een passendere naam.

Leek het in het eerste kwartiertje nog heel ietsje op voetbal bij FC Dordrecht, daarna was het huilen met de muts op voor de Dortenaren. De Graafschappers zetten vanaf het begin er druk op en veroverden elke keer met het grootste gemak de bal van de tegenstander. Vervolgens werd er wel wat slordig mee omgegaan, maar de mogelijkheden waren er voldoende. Alleen de immer ijverige Thomassen (vervanger van Seuntjes) paste m.i. beter bij het niveau van Dordrecht, dan bij die van de Graafschap. Hij had weer niet dè actie en de Graafschap-spits was niet dodelijk (genoeg). Het was dan ook een klein wonder, dat het tot de 23e minuut duurde dat de 1-0 werd aangetekend. Hamdaoui was de naam, die op aangeven van van den Boomen de bal zuiver langs doelman ten Hove schoot.. Acht minuten later nog een keer Hamdaoui vanaf dezelfde linker kant, dit keer na een lange rush de 2-0 aantekende en de wedstrijd leek gespeeld. De Graafschap kreeg nog enkele mogelijkheden , maar verzuimde de wedstrijd al in de eerste helft definitief in het slot te gooien. Ruststand, nix aan de hand 2-0.

De tweede helft ging verder, zoals de eerste helft eindigde. FC Dordrecht kwam niet uit de verf en de Graafschap jaagde rustig door en was weer slordig in de afronding. Pech was er even, toen de kleinste man van het veld Jordy Tutuarima de bal snoeihard inkopte en de onderkant paal redding bracht voor keeper ten Hove. Als ie erin was gegaan, zou het een ‘Wesley-Sneijdertje’ geweest zijn; op het voorhoofd tikken en het stadion uitsprinten. Toen was er één uitval van Dordrecht; Marques werd de diepte ingestuurd en van de Pavert was iets te laat en tikte Marques naar de grond i.p.v. dat ie de bal raakte. Rood voor de achterhoeker en een penalty voor Dort. Marques achter de de bal, maar de in topvorm verkerende Jurjus zorgde de dat te zacht ingeschoten pingel katachtig uit de hoek werd getikt. De schouders van de spelers van Dordrecht zakten nog verder naar beneden, want zelfs deze 200% kans was niet aan ze besteedt. Intussen had de ongelukkig spelende Thomassen plaats gemaakt voor Ralf Seuntjes. Laatstgenoemde drukte gelijk zijn stempel op de Graafschap door Hamdaoui weg te sturen en nadat hij zelf de kans alleen voor de Dortse keeper niet maakte, legde hij hem alsnog panklaar voor van Mieghem; 3-0. Één minuut later weer Seuntjes met een assist op van Mieghem; 4-0. Hatsikidee. De volgende invaller van de Graafschap maakte het nog leuker; na wat hoogstandjes, kreeg Jeremy Helmer de bal aangegeven van Seuntjes. Helmer zorgde bekeken voor het slotakkoord 5-0.

Na de wedstrijd klaagde trainer Braga over het niveau van zijn ploeg in allerlei aspecten (terecht) en speelde de zwarte piet (of roetveegpiet) ogenschijnlijk naar het technisch beleid van de zuid-hollandse ploeg. FC Dordrecht zou een opleidingscentrum zijn voor andere clubs… Mike Snoei had zich vrijdagavond kostelijk vermaakt. Zoveel wedstrijden in korte tijd goed spelen “ga er maar aan staan, maar deze avond was het erg vermakelijk!”. Twaalf wedstrijden en nog steeds ongeslagen en een gedeelde eerste plaats met Henk de Jong’s Cambuur…. (maar ja, die mocht 13 nieuwe spelers aantrekken in Leeuwarden…, waar kennen we dat van?) Is Vitesse morgenavond ons volgende slachtoffer ☺ ? We gaan het zien….

GRAAFSCHAP – FC DORDRECHT: 5-0

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Mohamed Hamdaoui (23.), 2-0 Mohamed Hamdaoui (31.), 3-0 Daryl van Mieghem (67.), 4-0 Daryl van Mieghem (68.), 5-0 Jeremy Helmer (82.).

Arbiter: Jochem Kamphuis  Toeschouwers: 9.053

Opstelling De Graafschap: Jurjus, Owusu, Van Heertum, Van de Pavert ©, Tutuarima, Breinburg, Van den Boomen, Vet, Van Mieghem (73. Helmer), Thomassen (63. Seuntjens) en Hamdaoui (84. Schuurman).

Opstelling FC Dordrecht: Ten Hove, Gronsveld, Lewis, De Abreu, Ormonde-Ottewil, Schuurman ©, Wehrmann (74. Green), Smith, Achahbar (74. Hogesteger), Marques en Mourgos (46. Vicario).

Gele kaart De Graafschap: Breinburg (15.)

Gele kaarten FC Dordrecht: Ormonde-Ottewil (05.), De Abreu (41.)

Rode kaart De Graafschap: Van de Pavert (64.)

Bijzonderheid: Jurjus stopt een penalty (65.)

Laad meer Achterhoek
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…