Home Nederland Vereniging Martijn kan volgens OM niet in beroep tegen ontbinding

Vereniging Martijn kan volgens OM niet in beroep tegen ontbinding

Het OM heeft donderdag het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden gevraagd om de uitspraak van de rechtbank in Assen van 27 juni 2012 in stand te laten.  Op 27 juni 2012 oordeelde de rechtbank dat de vereniging Martijn niet meer mag bestaan. De vereniging werd per direct verboden verklaard en ontbonden. De vereniging manifesteerde zich volgens de rechtbank op een zodanige wijze dat dit in strijd is met de openbare orde. De ontbonden vereniging stelde vervolgens hoger beroep in tegen de verbodenverklaring en ontbinding.

Het OM stelt zich op het standpunt dat de vereniging geen beroep kan instellen omdat deze vanwege de uitspraak van de rechtbank Assen per direct ophield te bestaan. Daarnaast geldt dat de vereniging zich manifesteerde op een zodanige wijze dat dit in strijd is met de openbare orde. Het OM is van oordeel dat er een zwaarwichtig publiek belang is bij de bescherming van het kind tegen de activiteiten van de vereniging Martijn. Een vereniging die naar het oordeel van het OM pedoseksualiteit vergoelijkt en verheerlijkt zonder oog te hebben voor de bijzondere schadelijke gevolgen van seksueel misbruik voor de kinderen, alsmede hun naaste familieleden.

Laad meer Nederland

Geef een reactie

Bekijk ook

Slechte week voor de Graafschap na puntverlies tegen Jong AZ en GA Eagles

Afgelopen week had de Graafschap een slechte week; het eerste verlies dit seizoen was een …