Home Nederland GroenLinks wil 500 miljoen van asfalt naar openbaar vervoer en milieu

GroenLinks wil 500 miljoen van asfalt naar openbaar vervoer en milieu

De 500 miljoen die het kabinet besteedt aan asfalt, moet worden geïnvesteerd in openbaar vervoer en milieu. Dit stelt GroenLinks vandaag tijdens het debat over werkloosheid en de economische crisis. Het kabinet moet met een banenplan komen en Nederland groener achterlaten dan ze haar vond.

GroenLinks-partijleider Bram van Ojik: “Ik zie de komende jaren graag Mansveld nieuwe stations openen, en niet Schultz weer een lintje doorknippen bij een nieuwe snelweg. Geld dat je investeert in asfalt levert alleen op korte termijn extra werk op. Wij willen de bouw definitief uit het slop helpen, en investeren de 500 miljoen daarom graag in het openbaar vervoer en het energiefonds. Een groen Nederland mét banen, dat is wat GroenLinks wil.”

Het Wereld Natuur Fonds berekent in een rapport van begin februari dat 16% duurzame energie Nederland 36.000 banen oplevert. Daar komen nog eens 26.200 banen per jaar bij, als echt werk wordt gemaakt van energiebesparende maatregelen.

Van Ojik daagt het kabinet uit om met haar investeringen te laten zien welke kant het op moet met Nederland. Van Ojik: “Diederik Samsom praat graag over het Nederland waarin zijn dochter zal opgroeien. Als dit kabinet zo doormoddert, wordt dit land niet groen en toekomstgericht maar grijs en conservatief. GroenLinks wil echt eerlijk delen, ook met toekomstige generaties.”

Laad meer Nederland

Geef een reactie

Bekijk ook

Slechte week voor de Graafschap na puntverlies tegen Jong AZ en GA Eagles

Afgelopen week had de Graafschap een slechte week; het eerste verlies dit seizoen was een …