Home Noord-Brabant Eindhoven TU/e benoemt vier topwetenschappers tot universiteitshoogleraar

TU/e benoemt vier topwetenschappers tot universiteitshoogleraar

Dinsdag heeft het College van Bestuur van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) vier nieuwe universiteits-hoogleraren benoemd. Het betreft de topwetenschappers prof.dr.ir. Maarten Steinbuch (Werktuigbouwkunde), prof.dr.ir. Wil van der Aalst (Wiskunde & Informatica), prof.dr.ir. Anthonie Meijers (Industrial Engineering & Innovation Sciences) en prof.dr.ir. René Janssen (Scheikundige Technologie). De TU/e stelt universitaire leerstoelen in om toonaangevende wetenschappers te behouden of van buiten aan zich te verbinden. Zij treden op als ambassadeurs van de universiteit. Al eerder werd prof.dr. Bert Meijer (Scheikundige Technologie en Biomedische Technologie) in 2004 benoemd tot universiteitshoogleraar aan de TU/e.

Hans van Duijn, rector magnificus van de TU/e: “We zijn zeer verheugd met de benoeming van deze vier topwetenschappers. Behalve dat ze excelleren op hun vakgebied zijn deze hoogleraren uitstekend in staat onze universiteit naar buiten en binnen te vertegenwoordigen. De lat om in aanmerking te komen voor een universitaire leerstoel ligt zeer hoog.” Naast de geldende criteria voor hoogleraren voldoen universiteitshoogleraren aan een of meer van de volgende voorwaarden:
– Zeer hoge scores bij citaties en onderzoeksbeoordelingen;
– Zeer hoogwaardige tweede en/of derde geldstroomprojecten;
– Zeer prestigieuze internationale onderzoeksprijzen of andere onderscheidingen;
– Zich onderscheiden hebben met prestaties op andere voor de TU/e relevante gebieden zoals onderwijs, valorisatie of outreach.

“De universiteitshoogleraren kunnen door de TU/e op verschillende manieren worden gefaciliteerd om hun bijzondere opdracht te kunnen vervullen. We benoemen een universiteitshoogleraar voor een periode van vijf jaar, waarna verlengingen met vijf jaar mogelijk zijn”, aldus Van Duijn.

Laad meer Eindhoven

Geef een reactie

Bekijk ook

Eindhoven – Twee verdachten overval Kruidvat opgepakt

Op woensdag 13 november 2019 hebben we twee verdachten (17 en 15 jaar) uit Eindhoven aange…