Home Gelderland Arnhem Politie onderzoekt dierenverwaarlozing in Overbetuwe

Politie onderzoekt dierenverwaarlozing in Overbetuwe

De politie en de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) hebben vrijdagavond een onderzoek ingesteld naar dierenverwaarlozing op een boerderij in de gemeente Overbetuwe. Tegen de eigenaar van de boerderij is proces-verbaal opgemaakt en de politie onderzoekt de zaak verder. Omstreeks 18.00 uur kreeg de politie een melding van verwaarlozing van dieren. Ter plaatse troffen agenten twee verwaarloosde paarden aan. Ook vonden zij tientallen dode lammeren. Daarnaast zaten honderden lammeren bij elkaar in kleine hokken met onvoldoende voedsel. De politie heeft de NVWA geïnformeerd en een dierenarts erbij gehaald. Deze heeft de twee paarden in moeten laten slapen.

De NVWA doet het bestuursrechtelijke onderzoek en controleert de eigenaar de komende dagen of hij zijn dieren goed verzorgt.

Laad meer Arnhem

Geef een reactie

Bekijk ook

Oost-Nederland – Politie Oost-Nederland schaalt op na acties

‘Een demonstratie is toegestaan binnen de grenzen van de wet, maar bij de acties op …