Home Gelderland Arnhem Velpenaar op de vlucht na aanrijding opgepakt

Velpenaar op de vlucht na aanrijding opgepakt

Het mishandelen van een automobilist, het doorrijden na een aanrijding en het rijden zonder rijbewijs en verzekering waren voor de politie in Arnhem woensdagmiddag 27 februari reden om een 19-jarige Velpenaar op te pakken. Het slachtoffer, een 45-jarige man uit Zevenaar, had verwondingen opgelopen en deed aangifte.

Beide partijen troffen elkaar woensdagmiddag rond kwart voor één op de rotonde aan de Johan de Wittlaan, nabij de Dr. C. Lelyweg. De Zevenaarder wilde de rotonde oprijden en kwam daarbij in botsing met de Velpenaar. Beide partijen kwam met de schrik vrij. Over het afhandelen van de schade waren beiden het echter niet eens, waarop de Zevenaarder de politie erbij wilde halen.

Dat was kennelijk tegen de zin van de Velpenaar, die er vervolgens vandoor wilde gaan. Toen de automobilist dat wilde beletten moest hij dat met een klap bekopen, waarna hij ook nog eens door de bromfietser werd aangereden. Een getuige zette de achtervolging in en waarschuwde de politie. Die wist de Velpenaar dankzij de aanwijzingen van de getuige te achterhalen op de Valckeniersstraat. De jongen is later na verhoor weer vrijgelaten in afwachting van een beslissing van het Openbaar Ministerie. Volgens zijn zeggen had hij in paniek gehandeld omdat hij zonder rijbewijs en zonder verzekering had gereden. Die feiten worden hem, naast de mishandeling en het doorrijden na een aanrijding, ook aangerekend.

Laad meer Arnhem

Geef een reactie

Bekijk ook

Oost-Nederland – Politie Oost-Nederland schaalt op na acties

‘Een demonstratie is toegestaan binnen de grenzen van de wet, maar bij de acties op …