Home Friesland Sneek Bejaarde dames bestolen van sieraden

Bejaarde dames bestolen van sieraden

De politie onderzoekt de diefstal van sieraden van drie bejaarde dames in Sneek en Coevorden. Zondagochtend stonden een aantal onbekende dames voor de woning van een 71-jarige vrouw aan de Berkenlaan in Sneek. In gebrekkig Nederlands werd gevraagd waar het ziekenhuis was. Toen de bejaarde vrouw dit wilde uitleggen, zat één van de dames aan haar. Ze zag al snel dat één van hen haar halsketting in haar handen had. Ook zat één van de vrouwen aan haar pols. De 71-jarige vrouw wist haar halsketting weer terug te krijgen, maar haar horlogo was ze kwijt. De dames stapten in een in gereedstaande auto en reden weg.

Later die middag kwamen uit Coevorden ook twee soort gelijke meldingen. In de Gouverneur Hofstedelaan werd eveneens een 71-jarige vrouw het slachtoffer. Ook aan deze vrouw werd gevraagd waar het ziekenhuis was. Tijdens het gesprek kreeg de bejaarde dame enkele sieraden omgehangen. Ondertussen werden haar eigen sieraden, waaronder twee kettingen en een gouden armband, gestolen. Later die middag werd in de Harm Smeengestraat een 76-jarige vrouw het slachtoffer. Ook aan haar werd gevraagd waar het ziekenhuis was. Ondertussen werd een ketting van de vrouw gestolen. Het vermoeden bestaat dat de dieven die in Sneek hun slag sloegen ook in Coevorden actief waren. Het signalement van de dames komt overeen en ook het type auto waar ze in reden. Alle drie de vrouwen deden aangifte. De politie stelt dan ook een nader onderzoek in.

 

Laad meer Sneek

Geef een reactie

Bekijk ook

Inbraakgolf in Nederland lijkt in aantocht

Er lijkt een heuse inbraakgolf in aantocht in Nederland. In alle grote steden zijn de afge…