Home Gelderland Achterhoek Wederom waarschuwing voor inbraakgolf

Wederom waarschuwing voor inbraakgolf

De politie geeft opnieuw een waarschuwing voor een eventuele inbraakgolf in Nederland. Eveneens als de vorige zomerperiode wordt er gesproken over een mogelijke golf van inbraken. In een aantal grote steden zijn er bestelbussen gesignaleerd die foto’s nemen van de voor en achterzijde van woningen, fabrieken en panden.

Via het sociale media en dagbladen wordt het advies gegeven extra alert te zijn en deuren en ramen te sluiten wanneer de mensen hen huis verlaten. Het lijkt te gaan om een ware inbrekersgilde van grote omvang. Omdat de zomerse periode in aantocht is waarschuwt de politie om niet via de sociale media kenbaar te maken dat u op vakantie gaat, of bent.

De inbraken tijdens de zomerse periode blijven een terugkomende probleem omdat men het vaak via het sociale media kenbaar maakt aan de buitenwereld, maar ook zijn een volle brievenbus en een openstaande raam het meest voorkomende signalen voor inbrekers.

Laad meer Achterhoek
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Vlissingen – Twee slachtoffers naar ziekenhuis na verkeersongeval, bestuurder aangehouden

Twee inzittenden van een auto zijn dinsdagavond 13 februari gewond geraakt na een aanrijdi…