Home Flevoland Emmeloord Basisscholieren voeren snelheidscontrole uit in Emmeloord

Basisscholieren voeren snelheidscontrole uit in Emmeloord

Automobilisten die donderdagochtend door de IJsselmeerlaan in Emmeloord reden, werden gecontroleerd en staande gehouden door basisschoolleerlingen (geassisteerd door agenten). De actie is het regionale startmoment van de landelijke verkeersveiligheidcampagne ‘Hou je aan de snelheidslimiet’.

Eén groepje kinderen voerde de snelheidscontrole uit met een laser en het tweede groepje sprak de automobilist aan op zijn/haar rijgedrag. Ook was wethouder Andries Poppe van de gemeente Noordoostpolder aanwezig en ondersteunde waar nodig.

De staandegehouden bestuurders kregen materiaal en informatie overhandigd over de gevaren van te hard rijden binnen de bebouwde kom. Ook reed de hele ochtend een geluidsauto door de wijk om de burgers extra te attenderen op de campagneboodschap; te hard rijden in de bebouwde kom, daar zijn geen excuses voor! Alle bestuurders reageerden enthousiast en begripvol. En opvallend: er werden deze ochtend geen overtredingen geconstateerd!

Maandag 18 maart 2013 startte de landelijke campagne ‘Hou je aan de snelheidslimiet’. Deze campagne beoogt het aantal automobilisten dat te hard rijdt binnen de bebouwde kom te verminderen. In de bebouwde kom vindt namelijk de meeste interactie plaats tussen automobilisten en kwetsbare verkeersdeelnemers en zijn de gevaren het grootst.

De campagne richt zich op automobilisten die de wet licht overtreden en maximaal 10 tot 15 km per uur te hard rijden. Omdat ze haast hebben, met het verkeer meegaan of gewoon ongemerkt harder rijden dan eigenlijk mag. Een paar kilometer te hard rijden lijkt onschuldig, maar het verhoogt de kans op een ongeluk met letsel of dodelijke afloop aanzienlijk. OPMERKELIJK: Een botsing met 50 km per uur staat gelijk aan een val van drie verdiepingen van een flatgebouw (10 meter).

De snelheidscampagne in Flevoland is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Noordoostpolder, provincie Flevoland, Veilig Verkeer Nederland (VVN) en de Politie. Daarmee wordt aangesloten bij de landelijke campagne van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Laad meer Emmeloord

Geef een reactie

Bekijk ook

Almere – Update: Grote inbeslagname van contanten en drugs in woning Leemwierde in Almere

Agenten vielen in de avond van woensdag 24 januari een woning binnen aan de Leemwierde. Di…