Home Flevoland Emmeloord 14 jaar cel voor poging moord met vleesvork

14 jaar cel voor poging moord met vleesvork

Een 30-jarige man probeerde in 2016 in Emmeloord zijn vriendin op gruwelijke wijze van het leven te beroven. Een week voor het steekincident mishandelde hij haar. De rechtbank Midden-Nederland veroordeelt de man tot een gevangenisstraf van 14 jaar.

Blijvende littekens
De man lokte zijn vriendin in het kader van haar verjaardag naar een afgelegen plek. Daar blinddoekte hij haar en stak met een vleesvork op haar in, onder meer in haar hals. Ook kneep hij haar keel dicht. Het slachtoffer overleefde de gruwelijke aanval. Deels omdat zij zich verzette en verdedigde, maar ook omdat ze simpelweg geluk heeft gehad. De vrouw heeft blijvende littekens op haar buik, borsten en hals. Zij voelt zich nog altijd angstig en verdrietig, zoals ook bleek uit haar slachtofferverklaring.

Geen behandeling
De man is eerder veroordeeld voor meerdere ernstige delicten. Hij werkte niet mee aan onderzoeken en gaf geen verklaring voor zijn daden. De rechtbank kan daarom geen behandeling of maatregel opleggen om de kans op herhaling te verkleinen. De rechtbank wijkt af van de eis van de officier van justitie omdat er rekening is gehouden met straffen die in vergelijkbare zaken worden opgelegd. Gezien de lengte van de straf ziet de rechtbank geen aanleiding om een contact- of locatieverbod op te leggen.

Laad meer Emmeloord
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Almere – Update: Grote inbeslagname van contanten en drugs in woning Leemwierde in Almere

Agenten vielen in de avond van woensdag 24 januari een woning binnen aan de Leemwierde. Di…