Home Zuid-Holland Dordrecht Duurzaamheid in Rotterdam Central District

Duurzaamheid in Rotterdam Central District

Rotterdam, Delftse Plein, 26 februari 2012; Oplaadpunt Electrische auto voor het Electrisch Vervoer Centrum (foto: René Hoeflaak)

De gemeente Rotterdam, beleggers, bedrijven, gebruikers en bewoners van de omgeving rondom het Weena en het Centraal Station hebben zich verenigd in Rotterdam Central District (RCD). Want Rotterdam Central District is de plek waar Europa en Rotterdam elkaar ontmoeten en de entree tot de Randstad zo roept de vereniging vanaf de daken van de vele torens in haar eigen grondgebied. Logisch, want de doelstellingen van de vereniging zijn: Marketing en promotie om nieuwe gebruikers te werven, de attractie van het gebied duidelijk maken en het houden van netwerkbijeenkomsten.

Bijeenkomst Duurzame Gebiedsontwikkeling Rotterdam Central District

Vandaag bezocht ik in het Electrisch Vervoer Centrum aan het Delftse Plein de eerste netwerkbijeenkomst van 2013 met als centraal thema ‘Duurzame gebiedsontwikkeling’.  Een energieke en interessante bijeenkomst over simpele woorden en uitdagende combinaties als ‘duurzaamheid’ en ‘samen’ en een inkijk in de wereld van Green Keys, BREEAM certificaten en koudenetten. Marc van der Linden, lid Raad van Bestuur ENECO sprak – met een dia van de nog te bouwen toren First Rotterdam op de achtergrond- over de uitdagende opgave voor ons allemaal waar het gaat om duurzaamheid. ‘We willen steeds meer zelf maar we moeten steeds meer samen’. De paneldiscussie met onder meer Wethouder Alexandra van Huffelen – in de race voor het voorzitterschap van D66- en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven bracht visie, hoop en realisme samen. Zoals duurzaamheid betaamt. Visie in de gezamenlijke wens en intentie om de implementatie van het koudenet gezamenlijk te omarmen, als investering in de toekomst. Vergelijkbaar met de investering in de metro van Parijs of Rotterdam. ‘Want die was er nooit gekomen als vooraf de vraag was gesteld of die rendabel zou zijn’ . Realisme in de opmerking dat ‘duurzame gebouwen doorgaans niet per definitie duurzaam zijn”. Zesduizend Rotterdamse Green Keybedden en torens met BREEAM certificaten of niet. Want het gaat uiteindelijk om het duurzaamheidsgevoel van U en ik!!

Laad meer Dordrecht

Geef een reactie

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…