Home Zuid-Holland Leiden Jongens trekken spoor van graffiti

Jongens trekken spoor van graffiti

Twee Leidse jongens van 14 en 16 jaar zijn vrijdag aangehouden op verdenking van het spuiten en tekenen van graffiti op verschillende plekken in de binnenstad. Agenten zagen de twee jongens rond 23.45 uur in de Koppenhinksteeg. De twee schrokken bij het zien van de politie en renden weg. Na een korte achtervolging werden de jongens aangehouden op de Oude Rijn. Ze hadden spuitbussen met verf en viltstiften bij zich.

In de Koppenhinksteeg ontdekten agenten op een dichtgetimmerd raam een verse ‘tag’, een teken dat met een viltstift of verf wordt aangebracht. Ook werd er in de omgeving gezocht naar meer graffiti. Op onder meer de Middelweg, de Kaasmarkt en de Jan van Houtkade werden ‘tags’ gevonden, die sterk lijken op die in de Koppenhinksteeg.

De jongens zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Het openbaar ministerie zal beslissen hoe de zaak verder wordt afgedaan.

 

Laad meer Leiden

Geef een reactie

Bekijk ook

Leiden – Overlijden Leidse nog onduidelijk, verdachte aangehouden

In het onderzoek naar het overlijden van een 30-jarige vrouw uit Leiden is woensdag 7 febr…