Home Zuid-Holland Alphen aan den Rijn Man aangehouden na vernieling golfplaat

Man aangehouden na vernieling golfplaat

De politie heeft zaterdag om 23.15 uur een 21-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden op de Nassaustraat in Alphen aan den Rijn. De man was inzittende van een auto die kort daarvoor over de Julianabrug, ter hoogte van de Ambonstraat, werd staande gehouden.

De bestuurder had vanaf de President Kennedylaan de bocht naar de Willem de Zwijgerlaan met hoge snelheid genomen. Nog voordat een motoragent de bestuurder kon aanspreken stapte de bijrijder uit en liep weg richting de Tolstraat. De man werd echter teruggeroepen. De bestuurder kreeg een waarschuwing en de bijrijder werd eveneens gecontroleerd, nadat hij had aangegeven op weg te zijn naar het centrum.

Uit de controle bleek dat hij nog een openstaande boete had van enkele honderd euro’s. De man griste zijn rijbewijs uit de hand van de motoragent en rende via de bosjes richting de Tolstraat en de fietserstunnel onder de Willem de Zwijgerlaan en vervolgens richting de Willemstraat. Daar hoorde de agent een harde klap. De motoragent had ondertussen het signalement van de verdachte doorgegeven en hoorde even later dat de man in een poortje op de Nassaustraat was aangehouden. Later bleek dat de man een golfplaat van een dak had vernield.

 

Laad meer Alphen aan den Rijn

Geef een reactie

Bekijk ook

Leidinggevende warenhuis verduisterde duizenden artikelen

Lampen, textiel, chocola, computerspullen en nog veel meer. Toen de politie de woning van …