Home Zuid-Holland Rotterdam Jongen (17) verdacht van meerdere overvallen en straatroven

Jongen (17) verdacht van meerdere overvallen en straatroven

Op 19 juni is een 17-jarige jongen uit Rotterdam aangehouden. Hij wordt onder andere verdacht van een woningoverval en een overval op een maaltijdbezorger. Op 28 maart 2013 vond in de hal van een flat aan de Van Adrichemweg in Rotterdam een brute overval plaats. Wanneer het slachtoffer met haar kinderen en een vriend de hal inloopt, rennen twee mannen naar binnen. Ze bedreigen zowel de volwassenen als de kinderen met een vuurwapen en vragen om geld en de autosleutel. Als ze de autosleutel krijgen, proberen ze er vandoor te gaan met de auto van het slachtoffer die bij de flat geparkeerd staat. Dat lukt echter niet, waarna ze wegrennen in de richting van de Giessenburg.

Op 15 juni 2013 werd op de Hondsdijkstraat in Rotterdam een maaltijdbezorger overvallen. Toen de bezorger op een adres op de Hondsdijkstraat aanbelde, bleek men daar geen bestelling te hebben gedaan. Toen de bezorger weer weg wilde gaan, werd hij door een aantal personen, dat zich in hetzelfde portiek bevond, beroofd van zijn pizzatas met inhoud.

De 17-jarige Rotterdammer die op 19 juni in zijn woning is aangehouden, wordt verdacht van beide overvallen. Daarnaast wordt hij verdacht van aantal straatroven in Rotterdam. Hij is op vrijdag 21 juni voorgeleid en in bewaring gegaan. Het onderzoek naar de andere verdachte(n) wordt voortgezet.

 

Laad meer Rotterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…