Home Zuid-Holland Dordrecht Achilles kan schade niet meer repareren tegen Dordrecht

Achilles kan schade niet meer repareren tegen Dordrecht

slecht voetbalveld 06Achilles’29 heeft de goede start van vorige week geen vervolg kunnen geven tegen koploper FC Dordrecht. Na een kansloze eerste helft, waarin de gastheren de wit-zwarten volledig aftroefden, wist het team van François Gesthuizen in de tweede helft nog bijna langszij te komen. Zover liet Dordrecht het niet komen en verstevigden hun koppositie in de Jupiler League. Het nog altijd zeer gehavende Achilles kan moed putten uit de getoonde veerkracht.

Hoewel de eerste goede aanval van Achilles was (Frank Hol kwam net te kort op een goede vrije trap van Freek Thoone), blaasde FC Dordrecht daarna binnen een kleine twintig minuten de Groesbekers van de mat. Belangrijkste scherprechter was de Dordtse spelmaker Yoëll van Nieff, die twee gemakkelijk gegeven vrije trappen op fenomenale wijze achter doelman Nick Hengelman schoot: 1-0 (4.) en 2-0 (18.). Tussendoor werden enkele goede aanvallen opgezet over links door de opkomende Robin Gosens niet secuur genoeg afgerond door Rihairo Meulens en Felitciano Zchüsschen. Pal na de 2-0 counterde de thuispoloeg messcherp over rechts, van waaruit Meulens Erixon Danso vond: 3-0. In de daarop volgende fase was Vrouwe Fortuna Achilles gunstig geziend, want achtereenvolgens Van Nieff, Illias Haddad en Jeffry Fortes teisterden het aluminium rond Nick Hengelman. Zonder verdere kleercheuren haalde Achilles de rust.

Na de thee ging het toch anders. Steven Edwards kopte maar net naast na een corner van Thijs Hendriks. Deze zorgde met een rare doelpoging voor zo het leek de eretreffer, omdat doelman Warner Hahn zich op deze bal verkeek en hem uit het net moest halen: 3-1 (58.) Natuurlijk moest Achilles attent blijven bij de tegenstoten van de thuisploeg, maar men had nu meer grip op het geheel. Freek Thoone leverde een prima bal af op nieuwkomer Rik Schouw, maar deze had niet de juiste eindpass voor handen. Even later zorgde een goede genomen vrije trap van Schouw voor een ware scrimmage voor het Dordtse doel. Rémon van Bochoven prikte de bal in het doel en met 3-2 leek de wedstrijd helemaal weer open te liggen (66.). Echter een minuut later strafte Erixon Danso onzorgvuldig ingrijpen van Steven Edwards genadeloos af: goed naar binnen gesneden, knalde hij laag in de hoek: 4-2. Deze tik was te veel voor de Heikantbewoners en zo haalde Dordrecht de zege dik verdiend binnen.