Home Utrecht 340 meter lange bouwschutting als kunstproject

340 meter lange bouwschutting als kunstproject

Bewoners van de Pelikaanstraat in Utrecht hebben samen met kunstenaar Frans Hofmeester een vrolijke en kleurrijke bouwschutting ontworpen. De schutting staat tussen de straat en toekomstig station Vaartsche Rijn en is 340 meter lang. Het kunstwerk is een variant op het aap-noot-mies-leesbord, met foto’s uit de Pelikaanstraat, onder andere door bewoners zelf aangeleverd. ProRail besteedt tijdens de bouw van het station veel aandacht aan de omgeving en aan de vraag hoe de leefbaarheid kan worden behouden. Deze bouwschutting is een mooi resultaat van vruchtbare samenwerking met de buurtbewoners. Op woensdag 13 maart om 17.00 uur is er een moment met bewoners en kunstenaar om de bouwschutting te bewonderen.

Station Utrecht Vaartsche Rijn ligt midden in het centrum van Utrecht waar tevens aan de spoorverdubbeling en de bouw van de Uithoflijn wordt gewerkt. Tegelijkertijd moet het ‘gewone’ verkeer in het centrum zoveel mogelijk doorgang vinden. Dat vergt soms snelle, constructieve oplossingen en dat kan alleen door uitstekende samenwerking met de gemeente. Daarnaast is goede communicatie met omwonenden voor ProRail van groot belang. Er wordt dicht op bestaande bebouwing gewerkt en daarom doet ProRail zijn uiterste best om de omgeving zo min mogelijk overlast te bezorgen.

ProRail bouwt de komende jaren verder aan de tweede fase van de bouw van het station, de spoorverdubbeling, de parkeergarage en, opdracht van de gemeente, aan de onderbouw voor de Uithoflaan. Eind 2015 wordt station Utrecht Vaartsche Rijn in gebruik genomen.

Laad meer Utrecht

Geef een reactie

Bekijk ook

Amersfoort – Gezocht – Moorden Mohammed Alarasi (22) en Samir Jabli (38)

[UPDATE: De politie heeft dinsdagochtend 13 februari een 44-jarige verdachte aangehouden i…