Home Utrecht Amersfoort Verdachten mishandeling aangehouden

Verdachten mishandeling aangehouden

Na onderzoek heeft de politie op dinsdag 26 maart een 17-jarig meisje uit Amersfoort aangehouden op verdenking van mishandeling van een 15-jarige Amersfoortse en een 16-jarig meisje uit Leusden bij een horecagelegenheid aan de Stadsring op zaterdag 17 november 2012. Een 17-jarige medeverdachte uit Amersfoort werd op 27 maart eveneens aangehouden.

Omstreeks 18.05 uur vond de mishandeling plaats waarvan veel bezoekers van de horecagelegenheid – waaronder diverse gezinnen met kinderen – getuige waren. Het 15-jarige en 16-jarige meisje werden geschopt, geslagen en aan de haren getrokken. Zij liepen door de mishandeling bulten en schrammen op en verloren plukken haar. De politie verdenkt na onderzoek de twee 17-jarige meisjes van deze mishandeling.

Beide verdachten hebben een bekennende verklaring afgelegd. Eén van de meisjes is geregistreerd als veelpleger. Zij wordt vandaag voorgeleid bij de rechtbank. Het andere meisje is eveneens voorgeleid. De politie maakt dossier op voor verdere behandeling van de zaak door het openbaar ministerie.

Laad meer Amersfoort

Geef een reactie

Bekijk ook

Amersfoort – Hilversummer (64) overleden na mishandeling in Amersfoort

Een 64-jarige man uit Hilversum is woensdagochtend 29 november overleden na een mishandeli…