Home Flevoland Lelystad Militaire duikers zoeken bewijsmateriaal en vermiste man

Militaire duikers zoeken bewijsmateriaal en vermiste man

Duikers van de marine zochten dinsdag naar de sinds 9 februari vermiste Patrick Diks en bewijsmateriaal in een strafrechtelijk onderzoek. Dit gebeurde dinsdag op 2 locaties in opdracht van de Nationale Politie. In Vianen speurde een 7-koppig team naar Diks, een 44-jarige ondernemer uit die plaats. Dat gebeurde in recreatieplas De Put langs de Rijksweg A2 waar de politie al eerder zocht, toen zonder succes. Vanwege de grillige bodemconditie en de diepte riep de politie de Defensie Duikgroep met hoogwaardige sonarapparatuur en een onderwaterrobot te hulp. Merken de militairen bijzonderheden op dan wordt er gericht gedoken.

Nog eens 7 militairen zoeken in Lelystad op de tast een waterpartij af in de hoop bewijsmateriaal te vinden in het onderzoek. Daar valt door een dikke modderlaag juist geen apparatuur te gebruiken. De duikers opereren vanaf het duikvaartuig Nautilus.

Duikers van de Defensie Duikgroep (DDG) ondersteunen de civiele autoriteiten zeer regelmatig. Dat gebeurt bij het opsporen van drugs, bewijsmateriaal in een misdrijf, maar ook bij calamiteiten als een scheepsramp of een voertuig te water. Verder wordt de eenheid ingezet voor havenbescherming. Zo voert de DDG standaard preventief bommenonderzoek uit bij staatsbezoeken, evenementen en havenbezoeken van buitenlandse oorlogsschepen.

Laad meer Lelystad

Geef een reactie

Bekijk ook

Amersfoort – Gezocht – Moorden Mohammed Alarasi (22) en Samir Jabli (38)

[UPDATE: De politie heeft dinsdagochtend 13 februari een 44-jarige verdachte aangehouden i…