Home Noord-Brabant Eindhoven Overbruggingsovereenkomst Taxbus rond

Overbruggingsovereenkomst Taxbus rond

Per 1 april 2013 beëindigende opdrachtgevers voor Taxbusvervoer in deze regio het Taxbuscontract. De financiële positie van vervoerder Regiotaxi De Vallei is zo ernstig dat deze voortijdige beëindiging van het contract noodzakelijk is. Om de dienstverlening aan de reiziger door te laten lopen, wordt een overbruggingsovereenkomst met de huidige vervoerder afgesloten. De 15 betrokken gemeenten en de SRE moeten het vervoer opnieuw gaan aanbesteden.

Overbruggingsovereenkomst
“Het belangrijkste voor alle betrokken partijen is de dienstverlening aan onze klanten”, licht de Helmoondse wethouder De Leeuw (voorzitter bestuurlijke stuurgroep Taxbus) toe. ”De reiziger moet zo min mogelijkhinder ondervinden van de beëindiging van het contract. Daarom kiezen we voor een overbruggingsovereenkomst met de huidige vervoerder. Duidelijkheid richting onze reizigers heeft prioriteit.”

Voortijdige beëindiging
Begin februari startte het proces om te komen tot een vroegtijdige beëindiging van het contract. De reden? De vervoerder is door tegenvallende ritaantallen en stijgende kosten niet in staat de exploitatie dekkend te krijgen. In goed overleg tussen de 15 gemeenten, het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) en de vervoerder is nu besloten het contract per 1 april te beëindigen.

Aanbesteding
Het huidige vervoerscontract is van kracht sinds 1 januari 2011. Het contract zou doorlopen tot 1 januari 2015. De procedure voor aanbesteding voor het nieuwe vervoerscontract wordt zo snel mogelijk gestart. Hoe deze aanbesteding er uit komt te zien is nu nog niet te zeggen. Samenwerken met verschillende gemeenten kan praktische, financiële en schaalvoordelen hebben. Het is echter aan de deelnemende gemeenten en het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven zelf om de keuze te maken weer mee te doen, danwel een alternatieve oplossing te overwegen. In de voorbereidingsfase van de aanbesteding zal hier op basis van ervaringen en lokale wensen een keuze worden gemaakt

Laad meer Eindhoven

Geef een reactie

Bekijk ook

Gezocht – OPGELOST – Pinfraude met SumUp Nieuwveld Helmond

De identiteit van de verdachte in deze zaak is bekend. Lees verder …