Home Utrecht Nieuwegein Politie onderzoekt serie overvallen

Politie onderzoekt serie overvallen

De politie hoopt op nieuwe informatie in een vastgelopen onderzoek naar overvallen op pizzakoeriers. In januari 2012 werden drie pizzakoeriers beroofd, twee in Nieuwegein en één in Houten. In april overkwam drie andere pizzakoeriers in Nieuwegein hetzelfde. De werkwijze van de straatrovers was elke keer dezelfde: er werd een pizza besteld bij een pizzarestaurant, waarbij een bezorgadres werd opgegeven. De pizzakoerier reed naar het opgegeven adres. Daar werd hij door de straatrovers overvallen en beroofd van zijn portemonnee en soms ook van de bezorgtas met de bestelling.

De politie heeft het vermoeden dat de straatroven met elkaar verband houden en dat zij niet elke keer door dezelfde daders zijn gepleegd, maar dat er meer verdachten bij zijn betrokken. De slachtoffers omschrijven de straatrovers als jongens/jongemannen van rond de 16 jaar tot 25 jaar en rond de 1.75 – 1.85 meter lang, één keer zou er een langere verdachte (± 1.95 meter) bij zijn betrokken. In bijna alle gevallen ging het om blanke daders.

Waar vonden de overvallen plaats?:
04 januari 2012 Heggerank Nieuwegein
12 januari 2012 Rogge-oord Houten
27 januari 2012 Schelpenoever Nieuwegein
09 april 2012 Ankermonde Nieuwegein
14 april 2012 Ereprijs Nieuwegein
15 april 2012 Margrietstraat Nieuwegein

Laad meer Nieuwegein

Geef een reactie

Bekijk ook

Amersfoort – Gezocht – Moorden Mohammed Alarasi (22) en Samir Jabli (38)

[UPDATE: De politie heeft dinsdagochtend 13 februari een 44-jarige verdachte aangehouden i…