Home Overijssel Twente Enschede Aanhoudingen wegens babbeltruc

Aanhoudingen wegens babbeltruc

De politie in Oldenzaal hield op vrijdag bij een woning aan de Dr. Ariensstraat een 30-jarige inwoner van Oldenzaal en een 22-jarige Enschedeër aan wegens oplichting. De twee probeerden via een zogenaamde babbeltruc de 69-jarige bewoonster op te lichten. Omstreeks 11.00 uur kreeg de politie een melding van de bewoonster. Zij was gebeld door iemand die zich voordeed als bankmedewerker. Op verzoek heeft hij haar pincode gegeven. De medewerker gaf aan dat hij de pinpas op zou halen. De bewoonster vertrouwde de zaak niet en belde de politie.

Agenten postten vervolgens in en om de woning van de vrouw. Toen de zogenaamde bankmedewerker omstreeks 16.30 uur aan de deur kwam op de pinpas op te halen, werd hij ter plekke aangehouden. Ook een handlanger werd bij de woning aangehouden. Beiden zijn in verzekering gesteld.

 

Laad meer Enschede

Geef een reactie

Bekijk ook

Hengelo – Gezocht – Wie zijn verantwoordelijk voor woningoverval?

Een vrouw werd op donderdag 24 september overvallen in haar woning aan de Meidoornstraat. …