Home Overijssel Twente Enschede Enschede – Gezocht – Steekincident – Van Lochemstraat – Enschede

Enschede – Gezocht – Steekincident – Van Lochemstraat – Enschede

Aan de Van Lochemstraat in Enschede vond vrijdagavond 22 december een steekpartij plaats, waarbij een jongen stierf en een ander zwaargewond raakte. We zoeken getuigen, onder wie een man die de ruzie heeft willen sussen. Heb jij iets gezien? Laat het ons weten!

De steekpartij gebeurde rond 23.00 uur vlakbij de ingang van parkeergarage Irene. Daaraan ging vermoedelijk een ruzie vooraf. Twee minderjarige jongens van Syrische afkomst raakten zwaargewond. Eén van de slachtoffers overleed ter plekke, ondanks reanimatie. De ander werd overgebracht naar het ziekenhuis.

We zijn direct een onderzoek gestart en hielden meerdere verdachten uit Enschede aan. Het gaat om zeven personen. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij het steekincident. Twee van hen zijn ondertussen weer in vrijheid gesteld.

Uit onderzoek blijkt dat een man de ruzie tussen de verdachten en de slachtoffers leek te willen sussen. We komen graag in contact met deze man omdat hij mogelijk belangrijke informatie voor ons kan hebben.

Vragen

  • Ben jij de man die de ruziënde partijen probeerde te kalmeren?
  • Op camerabeelden is te zien dat er ten tijde van het incident best wat mensen aanwezig waren. Die mensen moeten iets gezien of gehoord hebben. Heb jij iets gehoord of gezien en daarover nog niet met ons gesproken?
  • Heb jij (bewakings)camerabeelden van de omgeving van de parkeergarage van 22 december rond 23.00 uur?
  • We horen geluiden dat er video’s in omloop zijn die met dit incident te maken hebben. Heb jij zo’n video bijvoorbeeld op je telefoon staan?

Neem dan contact met ons op. Dat mag ook via Meld Misdaad Anoniem. We kunnen ons voorstellen dat het best spannend kan zijn om informatie door te geven omdat het hierbij gaat om een heftig incident, maar we willen je echt met klem vragen om jezelf te melden bij ons als je meer informatie hebt. Jouw informatie kan voor ons namelijk heel waardevol zijn!

Contact

Geef je tip door via het onderstaande tipformulier of bel de gratis tiplijn op 0800-6070. Liever anoniem je informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en dus niet van de politie. Je hoeft geen gegevens achter te laten en jouw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar jou te herleiden valt.

Laad meer Enschede
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Zwolle – Politie houdt drie mannen aan voor verboden vuurwerk

Op zondagochtend 11 februari werd gezien dat er aan de Floresstraat goederen werden overge…