Home Gelderland Apeldoorn Kettingbotsing op A50; zes personen gewond

Kettingbotsing op A50; zes personen gewond

De politie stelt een onderzoek in naar een kettingbotsing waarbij op maandagavond op de A50 tussen Vaassen en Apeldoorn vier auto’s betrokken waren en zes personen gewond raakten. De aanrijding werd omstreeks 22.30 uur gemeld. Een automobiliste uit Westervoort botste tegen de vangrail. In eerste instantie stopten de achteropkomende automobilisten op tijd. De automobiliste stapte uit de auto en ging achter de vangrail staan. Haar echtgenoot, die als bijrijder in de auto zat stapte ook uit en wilde hun dochter uit de auto halen toen een automobilist tegen hun stilstaande auto aanreed. De man is hierbij ernstig gewond geraakt. Een traumahelikopter heeft ter plaatse assistentie verleend en de man is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Ook de dochter liep verwondingen op en is naar het ziekenhuis overgebracht.

Een derde automobilist wist het ongeval ook niet meer te ontwijken en botste achterop de tweede auto. Niemand van de tweede auto liep letsel op en ook de bestuurder van de derde auto bleef ongedeerd.

De twee inzittenden van de derde auto zijn voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Een Zutphenaar die als bestuurder van de vierde auto bij het ongeval betrokken was, bleef ook ongedeerd. Zijn vrouw en dochter zijn echter wel voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht.

De verkeersongevallendienst heeft ter plaatse een sporenonderzoek verricht en diverse betrokken hebben een eerste verklaring afgelegd. De snelweg was gedurende dit onderzoek afgesloten en het verkeer werd omgeleid.

Laad meer Apeldoorn

Geef een reactie

Bekijk ook

Ede – Flinke vuurwerkvangst in Edese woning

De politie heeft dinsdagmorgen een aanzienlijke hoeveelheid verboden vuurwerk aangetroffen…