Home Noord-Holland Amsterdam Nederlandse gemeenten zorgen voor versnelling elektrisch rijden

Nederlandse gemeenten zorgen voor versnelling elektrisch rijden

Foto (c) Rene Hoeflaak

Nederlandse gemeenten strijden deze maand met elkaar om zoveel mogelijk burgers versneld in de elektrische auto te krijgen. De gemeente die elektrisch rijden in 2012 het meest heeft gestimuleerd, ontvangt de E-Award, een initiatief van Natuur & Milieu, in samenwerking met Stichting e-laad, het Formule-E team, het Ministerie van Economische Zaken en AgentschapNL. Op 30 mei is de uitreiking van de E-Award.

Het enthousiasme onder de gemeenten is groot. 51 gemeenten doen mee aan de wedstrijd en de jury heeft deze week de 9 genomineerden bekend gemaakt: Amsterdam, Enschede, ’s Hertogenbosch, Hoorn, Rotterdam, Texel, Tytsjerksteradiel, Utrecht en Zaanstad.Op 28 maart a.s. mogen deze gemeenten hun inzending presenteren aan de jury. Uitgangspunt zijn de maatregelen die de gemeenten in 2012 hebben genomen om het elektrisch rijden versneld in te voeren. De winnaar wordt bekend gemaakt op het congres van het Formule-E team op 30 mei 2013.

De jury bestaat uit de volgende personen:
Joost Helms – Klimaatambassadeur Duurzame Mobiliteit en wethouder van de gemeente Eindhoven
Marijke van Haaren – Voorzitter Taskforce Formule-E team
Marko Hekkert – Hoogleraar Innovatiewetenschappen, Universiteit Utrecht

Zij hanteren de volgende criteria voor de winnaar:
Kwantitatieve gegevens: laadpunten en eigen wagenpark van de gemeenten
Inspirerende en creatieve initiatieven
Communicatie over elektrisch rijden

Laad meer Amsterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

‘s-Hertogenbosch – Politie pakt zeven verdachten op bij steekincident Den Bosch

De politie heeft meerdere aanhoudingen verricht na een openlijke geweldpleging aan de Vier…