Home Noord-Brabant Boxtel Spectaculaire hijswerkzaamheden Ponte Pallazo

Spectaculaire hijswerkzaamheden Ponte Pallazo

Zondag hijst Prorail in Den Bosch het deel van de Ponte Palazzo dat over het spoor gaat op zijn plek. De Ponte Palazzo is een bijzonder vormgegeven fiets- en voetgangersbrug die ProRail samen met aannemer Mobilis bouwt in opdracht van de gemeente Den Bosch. De brug bestaat volledig uit staal. Om het eerste deel op de pijlers te plaatsen, wordt een kraan ingezet met een draagvermogen van 700 ton.  Het te hijsen deel is 57 meter lang en gaat over 7 sporen heen. Het weegt 400.000 kilo en wordt op 8 meter hoge pijlers gelegd. Door de werkzaamheden ligt een deel van het treinverkeer rond Den Bosch stil, meldt Prorail.

Rond 06.00 uur begonnen bouwvakkers met de hijswerkzaamheden van de stalen brug. Het gaat om een 57 meter lang brugdeel dat over zeven sporen wordt geplaatst. Het deel weegt in totaal vierhonderdduizend kilo. De Ponte Palazzo wordt in totaal 250 meter lang. De werkzaamheden duren nog tot maandagochtend. Treinreizigers richting Tilburg, Eindhoven en Boxtel kunnen gebruik maken van bussen. De extra reistijd bedraagt ruim een halfuur.

Laad meer Boxtel

Geef een reactie

Bekijk ook

Veldhoven – Gezocht – Overval pizzeria – Burgemeester van Hoofflaan – Veldhoven

In de avond van 2 oktober wordt er een pizzeria aan de Burgemeester van Hoofflaan in Veldh…