Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Agent raakt gewond bij aanhouding verdachte

Amsterdam – Agent raakt gewond bij aanhouding verdachte

Een agent is dinsdagmiddag 6 februari gewond geraakt tijdens een aanhouding aan het Delflandplein in Nieuw-West. De verdachte – een 28-jarige Aalsmeerder – verzette zich en nam de agent in een verwurging. Uiteindelijk is de man aangehouden. De agent heeft letsel aan zijn strottenhoofd opgelopen en is daarvoor behandeld door de ambulancedienst.

Twee agenten hielden rond 17.15 uur bij een verkeerscontrole een voertuig staande op de kruising van de Fregelaan met de Delflandlaan. Omdat de twee mannen in het voertuig geen identiteitsbewijs bij zich hadden, werden ze aangehouden en moesten zij uitstappen. De agenten wilden daarop in het voertuig zoeken naar hun identiteitsbewijzen. Terwijl de bestuurder van de auto – een 20-jarige Amsterdammer – kon worden aangehouden voor de wet op de identificatieplicht, zag de bijrijder kans om weg te rennen in de richting van het Delflandplein.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…