Home Noord-Holland Amstelveen Vier verdachten aangehouden in internationaal drugsonderzoek

Vier verdachten aangehouden in internationaal drugsonderzoek

Foto (c) Regio15

In een internationaal onderzoek naar de handel en productie van verdovende middelen heeft de politie op 12 maart vier mannen aangehouden. Bij doorzoekingen dinsdag werden duizenden kilo’s versnijdingsmiddelen gevonden. Het onderzoek in Nederland begon nadat uit onderzoeken van het Openbaar Ministerie in Skopje, Wenen en Frankfurt, waarbij aanzienlijke hoeveelheden drugs werden aangetroffen en meerdere verdachten werden aangehouden, een mogelijke connectie met Nederland bleek. Sinds september 2012 zijn de politie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam samen met die drie landen een internationaal opsporingsonderzoek gestart. Daarvoor werd met behulp van Eurojust een zogenaamd Joint Investigation Team  opgericht, bestaande uit rechercheurs uit Nederland, Macedonie, Oostenrijk en Duitsland.

Het internationale onderzoek leidde dinsdag tot de aanhouding van vier verdachten. In Amstelveen werden drie mannen aangehouden, van 38, 43 en 54 jaar. De vierde man, van 41 jaar, werd in Vlaardingen aangehouden. Die dag werden ook acht woningen en opslagruimtes doorzocht in Schiedam, Vlaardingen, Amstelveen en Amsterdam. Daarbij werden bijna 4.000 kilo versnijdingsmiddelen, een vuurwapen, munitie en een stroomstootwapen in beslag genomen.

De vier mannen die dinsdag werden aangehouden zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die heeft hen voor 14 dagen in bewaring gesteld.

Laad meer Amstelveen

Geef een reactie

Bekijk ook

Amstelveen – Hondje doodgebeten in Amstelveen

Aan het Westelijk Halfrond in Amstelveen is vandaag rond 15.30 uur een hondje komen te ove…