Home Noord-Holland Amsterdam Miljoen cash in beslag bij witwasonderzoek in Amsterdam

Miljoen cash in beslag bij witwasonderzoek in Amsterdam

Bij een onderzoek naar het witwassen van geld heeft de politie een geldbedrag van 1 miljoen euro aan contanten in beslag genomen. Twee Amsterdammers, een 21-jarige vrouw en een 34-jarige man, werden daarbij aangehouden als verdachten en zitten nog vast. Bij het onderzoek werd samengewerkt met de Douane.

Een deel van de partij cash bleek te zijn verstopt in enkele tassen die op 11 februari werden aangetroffen in de woning van de verdachten. De politie kwam het geld op het spoor na meldingen van verdachte omstandigheden rondom het huis van de Amsterdammers in het stadsdeel Nieuw-West. Daarbij was onder meer door getuigen gezien dat er ’s nachts spullen de woning werden binnengedragen.

Bij onderzoek daarnaar stuitten rechercheurs op een aantal tassen waarvan niet direct kon worden vastgesteld wat er in zat. Om die reden werd de expertise ingeroepen van de Douane, die met scanapparatuur kon vaststellen dat er dubbele bodems in de tassen waren aangebracht. Daarin bleek een geldbedrag van 700.000 euro aan contanten te zijn verstopt. Bij vervolgonderzoek in de woning van de beide verdachten werd nog eens 300.000 euro aan contant geld werd gevonden. Omdat er mogelijk sprake is van witwassen is het geld in beslag genomen. De beide Amsterdammers zijn op de dag van de vondst aangehouden en zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris. Ze zitten voor nader onderzoek nog in voorarrest.

Het onderzoek werd uitgevoerd door het zogenoemde ‘Afpakteam’. Dit is een groep rechercheurs met financiële expertise die zich onder meer richt op het afpakken van geld en goederen die door misdrijven zijn verkregen en het witwassen van geld.

Laad meer Amsterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…