Home Friesland Leeuwarden Burgemeester onthult nieuw dienstvoertuig Stadstoezicht

Burgemeester onthult nieuw dienstvoertuig Stadstoezicht

Burgemeester Ferd Crone onthult dienstvoertuig Stadstoezicht
Burgemeester Ferd Crone onthult dienstvoertuig Stadstoezicht

Burgemeester Crone heeft op donderdag het bureau van Stadstoezicht bezocht. Stadstoezicht heeft de afgelopen jaren veel wijzigingen ondergaan. Het aangepaste uiterlijk van de dienstvoertuigen is daar een onderdeel van.

Voor de handhavers van Stadstoezicht is er veel veranderd. Zij zijn niet alleen toezichthouder, maar ook buitengewoon opsporingsambtenaar. Zij hebben een zogenaamde brede bevoegdheid en een breed takenpakket. Dat takenpakket omvat onder andere parkeercontrole, toezicht op jeugdoverlast en straat- en omgevingsverboden, handhaving van kleine ergernissen (waaronder hondenpoep en afvaldumpingen) en handhaven van overtredingen in de openbare ruimte (waaronder wildplak, aanhangwagens en (gevel-)reclame).

De burgemeester sprak gedurende zijn bezoek met meerdere handhavers. Hij verwees daarbij nog naar zijn vorige bezoek toen twaalf buitengewoon opsporingsambtenaren werden beëdigd. De burgemeester vertelde dat hij van de politie, straatcoaches en AFAC positieve geluiden hoort over de samenwerking met Stadstoezicht. Hij complimenteerde de handhavers daarmee en vertelde zeer tevreden te zijn over de kwaliteitsslag binnen Stadstoezicht.

Naast de nieuwe organisatie en tal van andere veranderingen, zijn de wijzigingen van het uiterlijk van de dienstvoertuigen het meest in het oog springend. Nadat de onthulling van het voertuig door de  burgemeester, is hij samen met één van de handhavers in de auto gestapt om een rondje door de omgeving te rijden. Bij aankomst bij het bureau van Stadstoezicht toonde de burgemeester zich zeer tevreden.

Laad meer Leeuwarden

Geef een reactie

Bekijk ook

Vermist – Lusmary Fermina

De 14-jarige Lysmary is sinds 11 februari 2024 16:15 uur vermist uit Leeuwarden Zij is het…