Home Noord-Holland Amsterdam Voortgang tuchtproces SV Nieuw Sloten

Voortgang tuchtproces SV Nieuw Sloten

De KNVB heeft deze week via Justitie het officiële wedstrijdformulier van de wedstrijd SC Buitenboys B3  – SV Nieuw Sloten B1 ontvangen. De bond heeft inmiddels ook de lijst met namen van de spelers die daadwerkelijk tijdens de wedstrijd aanwezig waren, in zijn bezit. Aanvullend heeft de KNVB bij Nieuw Sloten en Justitie de namen van de acht personen opgevraagd die zijn aangehouden wegens betrokkenheid bij het incident.

Op het moment dat deze gegevens officieel zijn vrijgegeven, kan de bond de zaak tuchtrechtelijk in behandeling nemen. Dit houdt onder andere in dat vanaf dat moment de tenlasteleggingen kunnen worden verstuurd, evenals de uitnodigingen aan betrokkenen en getuigen ten behoeve van het onderzoek. Dit proces neemt vanwege de complexiteit van de zaak langere tijd in beslag dan gebruikelijk. De verdachten zijn immers nog in afwachting van het strafrechtelijke proces en zitten nog in voorlopige hechtenis.

Laad meer Amsterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Amsterdam – Mogelijk explosief aangetroffen

De politie kreeg op maandag 12 februari om 06.00 uur een melding van een verdacht voorwerp…