Home Noord-Brabant Helmond MVV Maastricht ziet punten gestolen worden

MVV Maastricht ziet punten gestolen worden

Rene Trost (foto Unique Photo Video)

Scheidsrechter Kamphuis bepaalde vrijdagavond de wedstrijd MVV- Helmond Sport in de Geusselt. Waar MVV met een 2 – 0 voorsprong de Helmonders leek te verslaan was het Kamphuis die Helmond Sport terug in de wedstrijd bracht. de Maastrichtenaren verloren uiteindelijk met 2 – 3 van Helmond Sport.

MVV Maastricht startte fel en de eerste kansen waren dan ook voor de Maastrichtse ploeg. Het stadion was sfeervol en de wedstrijd was goed bezocht. Antonio Stankov maakte in de 15de minuut met een mooie technische actie bijna de openingstreffer. Helmond Sport wist niet te reageren en liet veel ruimte open achterin.

De ploeg uit Maastricht opende de wedstrijd in de 20ste minuut door een goal van Tom van Hyfte. Even later bracht de aanvoerder de sterrendragers op een 2-0 voorsprong na een rush van Bryan Smeets die de bal voor doel wist te brengen. Malcolm Esajas gaf de bal hierna over aan de aanvoerder die binnen schoot.

Even later kreeg MVV een penalty tegen toegewezen. Antonio Stankov schermde zijn gezicht af bij een vrije trap waarop oefenmeester Kamphuis penalty oordeelde. Met een 2-1 stand zochten beide ploegen de rust op.

Ook de tweede helft was voor een vechtend MVV echter kwam de ploeg van trainer Eric Meijers al vroeg op gelijke hoogte. Wederom kreeg Helmond Sport een penalty toegewezen. Doelman Bram Castro wist deze nog fraai te stoppen echter in de rebound scoorde Fazli alsnog. Het was in de 63ste minuut nog Koen Daerden die vrij op keeper van der Steen kon gaan.

Waar MVV Maastricht hard bleef werken en de twaalfde man achter zich hadden staan, was het alsnog Helmond Sport die wist te scoren waarna MVV Maastricht het in de laatste fase van de wedstrijd moeilijk kreeg. De supporters bleven achter hun club staan tot in de laatste seconde alwaar trainer Rene Trost tijdens de pers conferentie aangaf geen vertrouwen meer te hebben.

Trainer Eric Meijers van Helmond Sport liet achteraf weten dat MVV nog volop meedoet en de competitie nog spannend kan worden waar de reactie van de altijd positieve Rene Trost opmerkelijk was.