Home Flevoland Almere NVWA neemt 5 neushoornhoorns in beslag

NVWA neemt 5 neushoornhoorns in beslag

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben in een bedrijfspand in Diemen 5 neushoornhoorns in beslag genomen. De hoorns kwamen van een man en een vrouw uit Almere die de hoorns te koop hadden aangeboden. De hoorns zijn in totaal ongeveer € 125.000 waard. Het strafrechtelijk onderzoek wordt uitgevoerd door de NVWA en de politie. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Neushoorns worden ernstig bedreigd door stropers. Daarom is niet alleen de handel maar ook het bezit van neushoornhoorns verboden. Vooral uit Aziatische landen is veel vraag naar hoorns van de neushoorn omdat de hoorns gebruikt worden voor traditionele medicijnen zoals potentie verhogende middelen. De 2 verdachten zijn aangehouden voor verhoor. De hoorns zijn voor bewaring overgedragen aan Dienst Regelingen van het ministerie van Economische Zaken.

Laad meer Almere

Geef een reactie

Bekijk ook

Amsterdam – Mogelijk explosief aangetroffen

De politie kreeg op maandag 12 februari om 06.00 uur een melding van een verdacht voorwerp…