Home Limburg Sittard-Geleen Willem II wint nipt van Fortuna

Willem II wint nipt van Fortuna

Het was een koude en regenachtige vrijdagavond die het decor vormde voor Willem II – Fortuna Sittard. Vooraf werd er een minuut stilte gehouden in verband met het overlijden van Toon Becx, een icoon van de thuisclub, en van Nelson Mandela, de dag ervoor.
Hierna was de wedstrijd een half uur weinig spannend. Willem II had wel het overwicht en was duidelijk offensiever dan het teruggetrokken Fortuna. De kansen die Willem II kreeg waren echter veelal slordig uitgespeeld, en keeper Kaya stond goed op te letten. Toch kwam de openingstreffer er wel via Andrade, die van dichtbij binnen kon tikken na een voorzet van Ondaan. Willem II bleef aanvallen, maar de score veranderde voor rust nog niet.
Na rust kwam Fortuna fel uit de kleedkamers en was enkele minuten erg gevaarlijk. Bij de eerste uitgespeelde kans van Willem II was het Hendrickx die Ondaan onderuit haalde. Hij en Voorn kregen geel en Andrade mocht aanleggen voor zijn tweede van de avond. Oog in oog met Kaya faalde hij niet en schoot de bal feilloos in de kruising. Beide ploegen lieten kansen op respectievelijk 3-0 en 2-1 liggen. Vervolgens kwam de wedstrijd wat tot rust tot de 69e minuut, toen de 2-1 toch viel. Het was echter geen speler van Fortuna die scoorde, maar Ruud Boymans die de vrije trap van Janssen snoeihard achter Swinkels kopte. Willem II ging hierna nog even op jacht naar de 3-1, maar ging de laatste 10 minuten vol verdedigen omdat Fortuna nog flink aanzette. De 2-1 bleef echter op de borden staan. Willem II doet goede zaken omdat Dordrecht en FC Eindhoven beide gelijk speelden tegen De Graafschap en Voldendam. Willem II kon hierdoor de tweede plaats pakken.