Home Gelderland Achterhoek DE GRAAFSCHAP RECHT RUG EN FORTUNA BUIGT ….

DE GRAAFSCHAP RECHT RUG EN FORTUNA BUIGT ….

 

 

Alle ingrediënten voor een mooie clash waren aanwezig; Fortuna moest winnen om de eerste periode te pakken en de Graafschap moest winnen om de aansluiting te houden met de (sub)top in de Jupiler Leage. Gelijk spelen, zoals beide ploegen dat 63 jaar geleden deden in hun eerste wedstrijd in het betaalde voetbal  was geen optie. (het werd toen 1-1, mede door een doelpunt van Anton ‘haantje’ Beumer voor de Graafschap).

 

Beide ploegen stelde de neutrale toeschouwer niet teleur… Het werd een boeiende wedstrijd vanaf de eerste minuut, sorry seconde. Binnen 20 seconden stond namelijk de linksback van Fortuna Ospitalieri oog in oog met keeper Bednarek van de Graafschap, maar schoot zwak in. Fortuna trok de sterke start door en na een mooie combinatie en nog veel mooier technisch hoogstandje van Dianessy, moest Bednarek wederom handelend optreden. Ook dit deed de Graafschap-goalie voortreffelijk en hield z’n doel schoon. Na 20 minuten was het een beetje gedaan en de Graafschap kreeg meer vat op de wedstrijd; van Mieghem schoot net over  en Ars draaide en keerde, maar drukte niet ‘dodelijk’ af. Het duurde tot de 32e minuut dat de thuisploeg scoorde; El Jebli stuurde vanaf eigen helft van Mieghem de diepte in, deze nam de bal perfect mee en schoot ‘m onder  keeper Santos van Fortuna door.

 

Vanaf dat moment was de Graafschap de baas in eigen huis en frustraties van Fortuna-spelers resulteerde in wat gele kaarten. Het uit-publiek reageerde furieus door te stoppen met roken, althans ze gooiden massaal hun aanstekers het veld op. De Graafschap en hun supporters daarentegen zagen het heilige vuur en gooide er nog een schepje bovenop. In de tweede helft controleerde de Graafschap kregen nog wat kansen; voorzet Driver, kopbal Receveur net naast. In de 74e minuut mooie combinatie Serrarens-van den Hurk- eindstation doelpunt Serrarens. Vier minuten later van den Hurk mist voor leeg doel. Eindstand derhalve 2-0.

 

Trainer Sunday Oliseh verklaarde tijdens de persconferentie, dat zijn jonge ploeg nog moest groeien, om te leren tijdens deze momenten het af te kunnen maken. Henk de Jong trots als een pauw, complimenteerde in ‘boerenkool-engels’ zijn collega met het goede spel. Dit tot hilariteit van de aanwezige pers en zeker ook bij de sponsors, die de persconferentie volgden via het interne t.v.circuit.

 

 

De Graafschap – Fortuna Sittard 2-0 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Daryl van Mieghem (32), 2-0. Fabian Serrarens (74)

 

Arbiter: Van den Kerkhof
Toeschouwers: 9.201

 

Geel De Graafschap: Mark DiemersFabian Serrarens , Andrew Driver
Geel Fortuna Sittard: Stokkers, Saddiki, Dianessy

 

De GraafschapFilip BednarekMyenty AbenaSven NieuwpoortLars NieuwpoortJordy TutuarimaMark DiemersYoussef El Jebli (60. Tim Receveur), Andrew DriverDaryl van Mieghem(Elvio van Overbeek), Sjoerd Ars (65. Anthony van den Hurk), Fabian Serrarens

 

Fortuna Sittard: Santos, Braun, Schuurs, Ospitalieri, Dammers, Vidigal (55. Askovski), Stokkers (87. Hutten), Dianessy, Semedo, Saddiki, Smeets (75. Malsa)

Laad meer Achterhoek
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Oost-Nederland – Politie Oost-Nederland schaalt op na acties

‘Een demonstratie is toegestaan binnen de grenzen van de wet, maar bij de acties op …