Home Limburg Celstraf en tbs voor Sittardse potloodventer

Celstraf en tbs voor Sittardse potloodventer

Een 28-jarige man uit Sittard is in hoger beroep veroordeeld tot 106 dagen cel en tbs met dwangverpleging voor het aanranden van 2 meisjes en naaktloperij. Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch bevestigt hiermee de uitspraak van de rechtbank Limburg van 9 maart 2017.

Naakt

2 meisjes van 15 en 16 jaar oud liepen in Sittard over straat toen de verdachte naakt op hen af kwam rennen. Vervolgens kneep hij bij allebei de meisjes in hun borsten. Daarnaast is de man ook op andere momenten naakt de straat opgegaan en in sommige gevallen heeft hij daarbij gemasturbeerd.

Tbs

De man is onderzocht door een psycholoog en een psychiater. Zij concludeerden dat er sprake was van ernstige psychiatrische problematiek en hebben vastgesteld dat de verdachte verminderd toerekeningsvatbaar is. Ook vinden deze deskundigen dat de kans op herhaling groot is. Dat in combinatie met het feit dat de man eerder is veroordeeld voor soortgelijke delicten, maakt dat zowel het hof als de rechtbank komen tot de tbs-maatregel.

Straf

Bij het opleggen van de straf heeft verder meegewogen dat de man een grove inbreuk heeft gemaakt op de integriteit van de meisjes. Zij waren erg geschrokken en overstuur over wat hen is overkomen. Ook heeft het ongepaste gedrag van de man ervoor gezorgd dat de mensen die hem hebben gezien zich ontdaan, bang en/of bedreigd voelden.
Laad meer Limburg
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Limburg – Aanhoudingen in onderzoek afspraken via datingsites

De politie in Limburg heeft woensdagochtend in Venlo vier verdachten aangehouden. Het vier…