Home Noord-Brabant Oss Politie houdt preventieve inbraakcontrole

Politie houdt preventieve inbraakcontrole

De aanpak van woninginbraken is al vele jaren een van de speerpunten van de politie. Maar omdat de politie het niet alleen kan proberen we de burgers zoveel mogelijk te informeren en bewust te maken van hun eigen, zeer belangrijke rol als het gaat om het voorkomen van woninginbraken.

Enkele jaren geleden startten we met het houden van wijkcontroles, waarbij al het in- en uitgaande verkeer van die wijk wordt gecontroleerd. Al snel gingen gemeentelijke preventiemedewerkers en burgervrijwilligers ons daarbij helpen. Met name die actieve wijkbewoners spelen een grote rol bij het wijzen van hun buurtgenoten op die eigen verantwoordelijkheid.

De politie in Oss hield dinsdagavond een controle in de wijk Ussen. Samen met zes politiemensen surveilleerden negen burgervrijwilligers en twee medewerkers van de gemeente op de Venusstraat. Er werden in totaal 265 voertuigen gecontroleerd en evenveel bestuurders aangesproken. De reacties waren grotendeels positief. Enkelen waren eerder al slachtoffer van woninginbraak geworden en waardeerden de actie. Anderen werden door deze actie toch weer even wakker geschud.

In de maand januari werden in de wijk 5 woninginbraken gepleegd. In het hele jaar 2012 waren dat er 82 in deze wijk. In 2013 tot en met februari zijn er al 13 woninginbraken gepleegd.

 

Laad meer Oss

Geef een reactie

Bekijk ook

Oss – Verkeersruzie loopt uit de hand: zeven aanhoudingen

In Oss liep een verkeersruzie zaterdagavond volledig uit de hand. Op de Willibrordusweg bo…