Home Zuid-Holland Noordwijk Hennepkwekerijen ontmanteld

Hennepkwekerijen ontmanteld

De politie heeft op dinsdag hennepkwekerijen ontmanteld in Noordwijk en Noordwijkerhout. Er werden in totaal 364 hennepplanten in beslag genomen. In de kruipruimte onder een woning aan de Victoriberg bleek een kwekerij met 278 hennepplanten te zijn ingericht. Het is zeer aannemelijk dat deze kwekerij al een aantal oogsten heeft opgeleverd. Het afpakteam van het Openbaar Ministerie in Den Haag zal het geld dat de eigenaar daarmee heeft verdiend terugvorderen. In deze woning was gerommeld met de elektriciteits- en de gasmeter. De netbeheerder heeft de meters in beslag genomen en zal aangifte doen van energiediefstal.

Een kwekerij met 86 hennepplanten werd aangetroffen in een woning aan de Van de Mortelstraat in Noordwijk. De 54-jarige bewoner is aangehouden. Het Openbaar Ministerie zal ook van hem het geld terugvorderen dat hij met de hennepteelt heeft verdiend. De auto van de Noordwijker is daarom in beslag genomen. De netbeheerder zal aangifte doen van energiediefstal, omdat er met de elektriciteitsmeter was gerommeld.

Alle planten en de apparatuur die werd gebruikt bij de hennepteelt zijn in beslag genomen en vernietigd.

via Hennepkwekerijen ontmanteld | politie.nl.

Laad meer Noordwijk

Geef een reactie

Bekijk ook

Nieuwe Hollandse Waterlinie genomineerd als werelderfgoed

Het kabinet heeft besloten om de verdedigingslinie de Nieuwe Hollandse Waterlinie te nomin…