Home Noord-Brabant Oss – Man met nepvuurwapen aangehouden

Oss – Man met nepvuurwapen aangehouden

Wij hielden zaterdag rond 2:50 uur een 36 jarige man uit Oss aan omdat hij een nepvuurwapen in zijn bezit had. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek. Het nepvuurwapen is in beslag genomen.

We kregen een melding binnen dat twee mannen zich verdacht gedroegen bij het Centraal station in Oss. Toen wij bij het station aankwamen, troffen we een verdachte aan die we hebben gefouilleerd. Tijdens het fouilleren haalde de man een voorwerp uit zijn zak dat op een vuurwapen leek. Hierop trok 1 van de agenten zijn vuurwapen. Later bleek het te gaan om een nepvuurwapen, een balletjespistool.

Nepvuurwapens: levensgevaarlijk
Nepvuurwapens zijn voorwerpen die sprekend op echte vuurwapens lijken. Dat kunnen bijvoorbeeld speelgoedwapens zijn. In Nederland zijn alle namaakvuurwapens verboden. Ook als ze groter of kleiner dan het echte wapen zijn of als ze een andere kleur hebben.
Veel mensen beseffen niet hoe ernstig de gevolgen kunnen zijn als nepwapens in verkeerde handen vallen. Bedenk dat de politie een nepwapen op straat vaak behandelt als een echt wapen en daarbij geen risico neemt, zoals bij het incident in Oss. Dat kan tot levensgevaarlijke situaties leiden, waarbij de politie misschien zelfs moet schieten. Iedereen met een nepwapen is strafbaar.

Laad meer Noord-Brabant
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Breda – Grote hennepkwekerij in bedrijfspand ontdekt

Aan het Hazepad is vrijdag 1 december een grote hennepkwekerij ontdekt. In totaal stonden …