Home Sport Marvilde wint in Tiel ruim van Theole

Marvilde wint in Tiel ruim van Theole

Vorige week had Marvilde zich veilig gespeeld, dus de wedstrijd van vandaag in Tiel had voor Marvilde weinig meer om het lijf. Voor tegenstander Theole was een overwinning noodzakelijk om eventueel de nacompetitie te ontlopen. Achteraf bleek dat een overwinning voldoende was geweest voor Theole, aangezien naaste concurrent Helvoirt verloor. Marvilde kon met een overwinning zorgen dat RKVVO nog de mogelijkheid open hield om Rood Wit V in de nacompetitie te ontlopen.

Dan moest RKVVO wel zelf winnen van kampioen Gestel. Op die manier zouden de drie Veldhovense clubs volgend seizoen mogelijk weer allemaal in de 2e klasse kunnen spelen. RKVVO verloor helaas, waardoor nu de eerste nacompetitie wedstrijd RKVVO – Rood Wit is en dus zal één van deze ploegen in de 3e klasse terecht komen. De winnaar zal nog een ronde moeten overleven om in de 2e klasse te blijven/komen.

De wedstrijd van Marvilde ging in het begin gelijk op. Marvilde had in de eerste helft een harde windt tegen en had aanvankelijk moeite om tot een aanval te komen. In de 23e minuut lukte dat een eerste keer heel goed. Max van Kollenburg gaf vanaf de linkerkant een lage voorzet op Danny Das. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot hij de bal ineens in de lange hoek, 0-1. Twee minuten later kreeg Theole een vrije trap iets aan de linkerkant op 20 meter van het doel. Francis Nijhof schoot de bal hard in en door de wind gedragen moest Menno Kuulkers met een goede redding komen om de bal tot corner te verwerken. Het laatste kwartier van de eerste helft was Marvilde de regie over de wedstrijd even kwijt. Net na het half uur werd Ibo Kaya aan de linkerkant diep gestuurd en hij plaatste de bal voorbij Menno in het Marvilde-doel, 1-1. Net voor de rust kwam Theole zelfs op voorsprong. Een vrije trap aan de linkerkant werd bij de tweede paal door Niels van de Koppel weer voor het doel gekopt. Hier kopte laatste man Dennis de Koning de 2-1 in.

Na de rust ging het snel de goede kant uit voor Marvilde. Theole probeerde aan te vallen, maar Marvilde wist die aanvallen meestal al rond de middenlijn te onderscheppen. In de 50e minuut gaf Tommy Boogers de bal vanaf de rechterkant op Ties Bazelmans. Ties schoot net buiten het strafschopgebied de bal via de binnenkant van de paal in het doel, 2-2. Drie minuten later onderschepte Danny Das een bal rond de middenlijn. Hij snelde door de verdediging van Theole en gaf de bal uiteindelijk op Rick van den Bogaard. Rick schoot, vanaf 16 meter, helemaal vrij voor de keeper van Theole de 2-3 in het doel. Een kwartier voor het einde zette Danny Das weer een keer goed door en uiteindelijk schoot hij iets aan de rechterkant in het strafschopgebied de bal diagonaal via de paal in het doel, 2-4. Twee minuten later snelde Rick van den Bogaard zijn tegenstander aan de linkerkant voorbij. Zijn voorzet kon eenvoudig door A-junior Nigel Bruining ingeschoten worden, 2-5.

Weer twee minuten later mocht spits Van de Koppel de bal rustig meenemen het strafschopgebied in en rustig de bal in de korte hoek leggen, 3-5. In de 83e minuut viel het laatste doelpunt in deze doelpuntrijke wedstrijd. Vincent Bartholomeus gaf de bal voor vanaf de rechterkant en Danny Das kopte de bal bij de eerste paal in het doel, 3-6.  Na een lastig begin van de competitie, een hele goede tweede periode die bijna winnend afgesloten werd en een moeizame laatste periode heeft Marvilde uiteindelijk met twee goede overwinningen de competitie afgesloten. Hierdoor eindigt het de competitie op een 7e plaats. Volgend seizoen mag Marvilde voor het vierde jaar op rij in de tweede klasse zijn opwachting maken.