Home Drenthe Emmen Promovendus UNA/Brinvast op een haar na kampioen Topklasse

Promovendus UNA/Brinvast op een haar na kampioen Topklasse

UNA ZeelstDe laatste wedstrijd van het seizoen in de Topklasse werd door promovendus UNA/Brinvast van trainer Mark Schenning ook met winst afgesloten. Het was zege nummer zeventien en daarmee werd de tweede plaats in de Topklasse definitief veilig gesteld. Een prestatie van de bovenste plank. Met 74 gescoorde doelpunten is de geelzwarte formatie uit Veldhoven het meest productief op het hoogste plan van het Amateurvoetbal in Nederland. UNA is winnaar periode twee en drie en dat zal komend seizoen moeilijk te evenaren zijn.

Afgelopen zaterdag kwam het van degradatiezorgen bevrijde WKE uit Emmen op bezoek op het sportpark in het Veldhovense Zeelst. In alles was te merken dat voor zowel UNA/Brinvast als WKE de druk van de ketel was. Toch waren de Veldhovenaren niet van plan om de punten weg te geven. In de dertiende minuut zette Benjamin van Wanrooij prachtig voor en Brian Boogers schoot de knikker achter keeper IJzerman: 1-0. Even later leek de herhaling van de eerste treffer te komen, maar ditmaal ging het feestje niet door. Gedurende de eerste helft had WKE weinig in te brengen. Alleen een schot van Grot was dreigend, maar Rick van den Oever redde bekwaam.

Na rust duurde het maar tien minuten voordat Brian Boogers de 2-0 aantekende. Ter hoogte van de middenlijn pikte hij de bal van Niek van Boekel op en sloot zijn solo doeltreffend af. Onder luid applaus verliet Laudir Curiёl, die na elf seizoenen bij UNA besloot een punt achter zijn carrière te zetten, het veld. Tien minuten later kreeg Niels Vreven, ook zo’n kanjer, die volgend seizoen in een lager elftal gaat spelen, dezelfde ovatie toen Frank Kuppens voor hem in de ploeg kwam.

Drie minuten voor tijd leek de 3-0 eindstand te worden toen Nick Tielemans en Brian Boogers ontsnapten aan de buitenspelval. Nick passte op Brian en die scoorde zijn derde treffer van de wedstrijd. Toch sputterde het team van trainer Joseph Oosting in de resterende tijd nog tegen. Binnen twee minuten bracht Yume Rames de 3-1 en de 3-2 op het scorebord. Verder kwamen de oranjewitten niet.

Onderaan de ranglijst is afgelopen zondag de laatste beslissing gevallen. Haaglandia is veroordeeld tot nacompetitie om degradatie te voorkomen. Het seizoen zit erop; voor geelzwart een formidabel seizoen. Verschillende spelers gaan de selectie verlaten en nieuwe strijders komen de ploeg versterken. Zo gaat dat in voetballand. Aan Mark Schenning de taak om er weer een hecht team van te maken, maar dat is hem wel toevertrouwd.