Home Sport Marvilde speelt inspiratieloos tegen Valkenswaard

Marvilde speelt inspiratieloos tegen Valkenswaard

De competitie was afgelopen week, na de thuisnederlaag ten Gestel, voorbij voor Marvilde. Een overwinning in die wedstrijd had de laatste wedstrijd nog interessant gemaakt, maar nu was die alleen belangrijk voor tegenstander Valkenswaard. Zij stonden één punt voor op Zwaluw en een overwinning zou dus heel welkom zijn.

Gedurende de gehele wedstrijd was Marvilde erg slordig in de passing. Vaak (meestal) ging de laatste bal de mist in en dus speelde Marvilde zich weinig kansen uit. In de eerste helft deed Valkenswaard dat wel twee keer. In de 18e minuut ging Ron Bakermans alleen op Menno Kuulkers af, maar hij schoot de bal naast het doel. Twee minuten later was het Roy Lavrijssen die vanaf de rechterkant op het doel afging. Hij probeerde de bal over de uitgekomen doelman van Marvilde te spelen, maar deed dit niet hoog genoeg. In de 26e minuut was Marc Senders er helemaal door, maar de hoek (hij stond bijna op de achterlijn aan de linkerkant) was zo scherp dat zijn inzet wel  voorlangs moest gaan. Op het half uur draaide Hans Regeling nog prima weg in het strafschopgebied, maar hij schoot de bal over het doel.

In de eerste vijf minuten na de rust werd de wedstrijd beslist. In de eerste minuut gaf Jordi van Meurs de bal voor vanaf de linkerkant en schoot Thom van de bal bij de tweede paal in het doel, 1-0. Vier minuten later ging de bal de omgekeerde weg en schoot Jordi van Meurs de 2-0 binnen. In de 64e minuut kreeg Marvilde haar grootste kans. Rick van den Bogaard was helemaal vrijgespeeld aan de linkerkant, maar zijn schot werd met de benen gered door keeper Jeffrey Kleine-Deters. De laatste minuut leverde nog bijna de 3-0 op, maar na een schot op de paal van Thom van de Donk redde Menno Kuulkers de rebound, die ingeschoten werd door Jordi van Meurs, met een prima reflex.

Al bij al heeft Marvilde een goed seizoen gespeel. Er waren veel goede teams en één grote verrassing (Beerse Boys). Hier en daar zijn een paar onnodige punten verspeeld, maar de uiteindelijke zesde plaats van Marvilde is een goede afspiegeling van de prestaties. TEC was vanaf het begin kampioenskandidaat nummer één en heeft hieraan voldaan. Nieuw Woensel, Gestel en Beerse Boys mogen proberen om via de nacompetitie promotie af te dwingen. Bladella en Zwaluw uit Vught zijn gedegradeerd en Valkenswaard en Rood Wit gaan via de nacompetitie proberen om in de tweede klasse te blijven. Het volgende seizoen mag Marvilde voor het derde jaar aantreden in de tweede klasse.