Home Sport Doelpuntenfestijn op Sportpark Zeelst

Doelpuntenfestijn op Sportpark Zeelst

Afgelopen zondag heeft UNA/Brinvast het seizoen 2012-2013 tegen s.v. Venray afgesloten met een overwinning. In een wedstrijd die voor beide teams alleen nog maar van belang was om de competitie vol te maken werd het publiek verwend met liefst acht doelpunten. Vijf voor de geelzwarten en drie voor de Limburgers. Goudhaantje Jelle Schijvenaars werd man van de wedstrijd, die vier maal het doel van keeper Kevin van den Berg wist te treffen.

Voor aanvang van de partij werden de kampioenen bij de jeugd gehuldigd. Ook de spelers die na afloop van dit seizoen de selectie gaan verlaten werden in de bloemen gezet en Laudir Curiёl werd gecomplimenteerd en “bebloemd” door voorzitter Jos Blatter voor zijn 250 ste wedstrijd in dienst van UNA/Brinvast.

Zoals verwacht werd het geen duel op het scherpst van de snede. UNA/Brinvast was al een paar weken kampioen en Venray was ook al lang zeker van de nacompetitie voor promotie. Ofschoon de Zeelstenaren fel van start gingen waren het toch de gasten, die hun eerste mogelijkheid doeltreffend afsloten. Het gebeurde in de negende minuut en de dader was Chris Jakobs. Een tiental minuten later kopte Jelle Schijvenaars de 1-1 achter doelman Van den Berg. Maar even later was Venray weer aan de beurt: Koen Verlinden bracht de stand op 1-2. Nauwelijks vijf minuten later bracht Jelle Schijvenaars de stand weer in evenwicht.

Na rust ging het team van coach Jurgen Dirkx in een hoger tempo voetballen en s.v. Venray kreeg het daar moeilijk mee. Al in de 48e minuut werd Bas Kneepkens binnen de beruchte lijnen omver geduwd en Jelle Schijvenaars was vanaf elf meter trefzeker. Lang stond de 3-2 niet op het scorebord, want amper een minuut later wees scheidsrechter De Lang weer naar de stip. Ditmaal na een overtreding op Jelle Schijvenaars. Hij voltrok zelf het vonnis en scoorde zijn vierde treffer van de wedstrijd: 4-2. Het was nog niet gedaan, want Bas Joosten ontsnapte even aan de aandacht van de UNA/Brinvast defensie en het was zomaar 4-3. Lange tijd zag het er naar uit dat deze stand ook de eindstand zou worden, maar de ploeg van Dirkx had nog een slotakkoord in petto. In de 90e minuut besloot Niek van Boekel met een fraaie kopbal een even zo mooie aanval: 5-3.

Het seizoen zit er voor de meeste clubs op. We maken de balans op: UNA/Brinvast is kampioen. Someren en Brabantia zijn gedegradeerd. Schijndel, Venray en EHC zitten in de nacompetitie voor promotie en Deurne en GOES zitten ook in de nacompetitie, maar dan wel voor behoud van het Hoofdklasser schap. Na een korte onderbreking hervatten de spelers van UNA/Brinvast de training weer ter voorbereiding op een nieuw seizoen. Een seizoen in de Topklasse, maar het mogen er nog meer worden in de top van het Nederlandse amateurvoetbal.