Home Sport Nuenen niet moeilijk voor UNA/Brinvast

Nuenen niet moeilijk voor UNA/Brinvast

Eerder dit seizoen wonnen de geelzwarten met 4-1 van de groenwitten in Nuenen. Afgelopen zaterdag zegevierden de mannen van coach Jurgen Dirkx weer met drie doelpunten verschil over het team van trainer Pierre van den Eeden. De basis voor de winst werd, zoals al vaker dit seizoen, binnen een kort tijdsbestek gelegd. RKSV Nuenen deed wat in haar vermogen lag, maar maakte het niet echt lastig voor de Zeelstenaren.

UNA/Brinvast begon rustig aan de partij tegen de groenwitten. Zo rustig zelfs dat de gasten al snel een doelrijpe kans kregen. Patrick Philippart zag echter zijn poging door doelman Rick van den Oever onschadelijk gemaakt worden. Daarna begon het team van Dirkx pas echt aan de strijd en, zoals dit seizoen al vaker vertoond, hadden de geelzwarten amper twee minuten nodig om de basis aan de overwinning te leggen.

Na acht minuten bediende Brian Boogers Jelle Schijvenaars op maat en die kopte fraai binnen. Twee minuten later was het Erwin Isbouts, die meestal op zaterdag scoort, de 2-0 achter doelman Dave Voogt schoot. UNA/Brinvast nam gas terug, maar Nuenen was niet in staat om haar aanvallende houding om te zetten in doelrijpe kansen. Het werd zelfs nog bijna 3-0 toen Brian Boogers de paal trof en Jelle Schijvenaars er niet meer op rekende dat hij de terugspringende bal zomaar in het doel had kunnen schieten. Ook Nuenen kreeg voor rust nog een fraaie mogelijkheid, doch Rick Wijnen won de eerste prijs met latje schieten.

Na de pauze was er maar weinig over van een echte wedstrijd. De ploeg van Dirkx controleerde de wedstrijd in de overtuiging dat de gasten in de afronding toch geen potten konden breken. Dat bleek telkens weer. In een periode waarin UNA/Brinvast weer eens opveerde knalde Torino Hunte op de vuisten van keeper Voogt. Zonder problemen sukkelde het duel richting minuut 90, maar in die laatste minuut werd de kroon alsnog op het werk gezet. Ernst Coolen wilde in het strafschopgebied even voor keeper te gaan spelen en dat vond scheidsrechter Schippers niet goed. Vanaf de stip bracht Jelle Schijvenaars de 3-0 eindstand op het scorebord.

Aanstaande zondag zou het zomaar kunnen zijn dat UNA/Brinvast de titel veilig stelt in de uitwedstrijd tegen UDI’19/Beter Bed. Dat is echter afhankelijk van de resultaten die de geelzwarten en Venray (uit bij Nuenen) boeken.