Home Sport Marvilde op strijdlust verslagen door Rood Wit Veldhoven

Marvilde op strijdlust verslagen door Rood Wit Veldhoven

Marvilde won de heenwedstrijd in deze competitie met gemak van plaatsgenoot Rood Wit Veldhoven met 5-1. Hoe anders was het vandaag. Zowel Marvilde als Rood Wit miste veel spelers door uiteenlopende redenen. De achterban van Rood Wit is dusdanig veel groter, waardoor Rood Wit het verlies van een aantal spelers gemakkelijker op kon vangen. Qua veldspel was Marvilde nog niet zozeer de mindere, maar Rood Wit was qua strijd sterker en dus uiteindelijk qua kansen en doelpunten.

De eerste minuten ging het spel gelijk op, maar al na 7 minuten kwam Rood Wit op voorsprong. Uit een corner van Stef Schellekens kon Dennis Buiting bij de tweede paal de bal in het doel werken, 1-0. Al na twintig minuten wist Rood Wit deze score te verdubbelen. Jan van Hout pakte de bal af van Marc Senders aan de rechterkant van het veld. Jan sneed via de rechterkant naar binnen en plaatste de bal eenvoudig langs Menno Kuulkers in het doel, 2-0. De grootste kans voor Marvilde ontstond in de 25e minuut. Nol van Zantvliet ging aan de rechterkant aan de haal met de bal en gaf de bal uiteindelijk voor. Deze voorzet werd weggewerkt, waarna Marco van Zantvoort de bal op 16 meter ineens op het doel kon schieten. Keeper Richard van der Zande redde met de voeten. De eerste helft was verder niet hartverwarmend.

De scheidsrechter vond zich zelf erg belangrijk, maar gelukkig was hij niet aanwezig toen Marvilde een decennium geleden de strijd uitvocht met Rood Wit. Hij zou zeker overspannen naar huis zijn gegaan. Deze editie was redelijk behoudend, maar de gele kaarten vlogen aan alle kanten om de oren.

In de tweede helft was de wedstrijd na 10 minuten beslist. Jan van Hout was aan de rechterkant veel sneller dan de verdedigers van Marvilde en gaf de bal uiteindelijk voor op Stef Fasen. Stef had geen moeite om de 3-0 binnen te tikken. Tien minuten later werd Stef Fasen vanaf de eigen helft, tenminste dat vond de scheidsrechter, weggestuurd. Op de rand van het strafschopgebied gaf hij de bal breed op de mee opgekomen Jan van Hout. Deze breedtebal was niet perfect, waardoor de inzet van Jan van Hout gered kon worden door Menno Kuulkers. Twintig minuten voor het einde schoot Tommy van de Wiel vanaf de rechterkant van het strafschopgebied ineens op het doel van Rood Wit. Keeper van der Zande redde knap tot corner op deze bal die in de kruising dreigde te verdwijnen.

In de 78e minuut leek Marvilde terug te komen in de wedstrijd. Nol van Zantvliet nam aan de rechterkant een corner die bij de tweede paal door Stefan Grassere ingekopt werd, 3-1. De overdreven drang van de scheidsrechter tot het geven van gele kaarten kwam Marvilde hierna duur te staan. Marc Sanders kreeg voor een lichte overtreding zijn tweede kaart en dus rood. Met tien man bleef Marvilde wel aanvallen, maar de tegenaanvallen van Rood Wit waren veel gevaarlijker. Vijf minuten voor het einde mocht invaller Remco van Etten eerst vrij aanleggen op Menno Kuulkers en nadat Menno gered had nog een keer in de rebound. Deze keer wist Stijn Louwers met een sliding te redden. Drie minuten later pakte Van Etten de bal af van Louwers, maar op het moment dat Remco van Etten schoot zette Stijn Louwers de sliding in. Via het been van Stijn was doelman Menno Kuulkers van Marvilde uitgespeeld, maar Marvilde had het geluk dat de bal tegen de paal kwam.

In de 90e minuut zette Stef Fasen prima door tegen de laatste verdediger van Marvilde en schoot uiteindelijk de bal hard in het doel voor de eindstand van 4-1. Marvilde is afgetroefd door een sterk Rood Wit. Dat is voor Marvilde niet zo erg, aangezien de competitie toch al gelopen is. Voor Rood Wit is dit wel belangrijk, aangezien de nacompetitie (tegen degradatie) nog steeds zwaar op de loer ligt. Hopelijk kan Rood Wit in het restant van de competitie nog voldoende punten verzamelen om Heeswijk voor te blijven. De kans is groot dat de drie Veldhovense verenigingen dan ook het volgende seizoen tegen elkaar mogen strijden.