Home Sport UNA/Brinvast op weg naar de Topklasse

UNA/Brinvast op weg naar de Topklasse

Het wordt met de week duidelijker dat het kampioenschap in Hoofdklasse B voor UNA/Brinvast binnen handbereik ligt. Op tweede Paasdag won het team van Jurgen Dirkx met vier doelpunten verschil in Heerlerheide en s.v. Someren kon afgelopen zondag op Sportpark De Potacker ook geen potten breken: 0-4. Omdat de enige concurrent voor de titel, Venray, in Breda met 3-1 verloor bedraagt de voorsprong van de Zeelstenaren inmiddels al twaalf punten, maar de Limburgers hebben één wedstrijd minder gespeeld.

Het treffen met de nummer laatst van de ranglijst had niet zoveel om het lijf. Het werd een simpele pot op de Potacker voor de geelzwarten, waarbij het niet nodig was om tot op de bodem te gaan. Dat gebeurde dan ook niet, want s.v. Someren was niet in staat om enige dreiging te veroorzaken. Binnen twee minuten deelde UNA/Brinvast de genadeslag al toe. In de tiende minuut bediende Torino Hunte Brian Boogers op maat en nummer één lag achter doelman Maarten Werts en twee minuten later produceerde Brian zijn tweede treffer van de dag. S.V. Someren had de handen vol aan het tegenhouden van de Geelzwarten en kwam nauwelijks aan aanvallen toe. Niek van Boekel was dicht bij de 0-3, doch zijn schot werd door de lat gekeerd en Jelle Schijvenaars kon in de rebound het doel ook niet vinden. Toch waren de Blauwwitten niet geheel kansloos, want Freek van  Bussel trof de paal en in de tweede helft had Laurens Janssen pech met zijn schot dat via binnenkant paal terug het veld in stuiterde.

Na een uur voetballen ging Ritchie Anpong op avontuur en legde prima af op Torino Hunte, die de 0-3 op het scorebord bracht. De wedstrijd kabbelde voort en UNA/Brinvast drong niet echt aan om de thuisploeg het vuur aan de schenen te leggen. In de 76e minuut viel er weer eens een zeer fraaie aanval te bewonderen, die Steven Barten uiteindelijk doeltreffend afsloot: 0-4. Het was genoeg. De buit was al lang binnen. Omdat Venray bij Baronie tegen de vijfde nederlaag opliep hebben de mannen van Jurgen Dirkx nu al twaalf punten voorsprong op de nummer twee van de ranglijst. De titel komt steeds dichterbij.